Youtube’da “The Argeci” kanalında yayınlanan Haftanın Konuğu serisinin 2. Bölümünde Genel Cerrah Doç. Dr. Özgür Dandin Tıbbi yöntemlerde yapılan ArGe çalışmalarını anlattı.

Programları takip etmek için The Argeci kanalına şu linkten abone olabilirsiniz:
https://www.youtube.com/c/salihkanber


"Yapay zeka gelişiyor doktorlar işsiz  mi kalacak ?"

Programın bu ilk sorusuna Doç. Dr. Özgür Dandin şöyle cevap verdi: “Yapay Zeka ve Robotik teknolojiler hızla gelişiyor ve şu an bile tanı koymakta yardımcı olabilen uygulamaları kullanıyoruz ancak Tıp alanında en son işsiz kalacak disiplinin cerrahi uygulamalar olacağını söyleyebilirim”.

"Her şeye rağmen vatanında olmak çok iyi bir şey."
Programın moderatörü Elektrik Elektronik Mühendisi, Tasarım & Teknoloji girişimcisi M. Salih Kanber bir süre önce yaşadığı hastane sürecinden örnek vererek sağlığın çok çok önemli olduğunu anlattı. Düşüncelerini değiştiren, hayatın ve sağlığın kıymetini anlamasını sağlayan bu süreçte Türk doktor ve hemşirelerinin kıymetini anladığını, insanın kendi memleketinde olmasının her türlü zorluğa rağmen güzel olduğundan bahsetti.

"Devrimsel projeler üzerinde çalışıyoruz ."
Oldukça yoğun programına rağmen tıbbi yöntemlerde ArGe ve inovasyonun önemine inandığını belirten Doç. Dr. Özgür Dandin artan döviz kurlarıyla birlikte sağlık alanında ithalatın arttığını belirtti. Tübitak desteğiyle yaptıkları projelerin sonuçlarını almaya çok yakın olduklarını, tanı ve  tedavide devrim sayılabilecek sonuçlara imza atacaklarını anlattı. 

“Çok okumalıyız, araştırmalarımızda kullandığımız kaynaklar önemli”
İnovasyon yapmak için çok okumanın öneminden bahseden Doç. Dr. Özgür Dandin, Tıp alanında çalışmak isteyen genç arkadaşlar için hangi kaynakları kullanabileceklerini, bilim adamlarına nasıl ulaşabileceklerini, çalışmalarında dikkat etmeleri gereken hususları aktardı.

Editör: TE Bilisim