İstanbul'da yaşayan Nazmiye ve Sedat Çatuk çifti, doğal yollarla çocuk sahibi olamayınca tüp bebek tedavisine başvurdu. Ailenin evlat özlemi evliliklerinin 21'inci yılında 4'üncü tüp bebek denemesinde son buldu. Prof. Dr. Mustafa Bahçeci tarafından gerçekleştirilen tedavi sonrası ailenin, ikiz kız bebekleri dünyaya geldi. İkiz kızlardan biri olan Naz Çatuk, geçtiğimiz yıl üniversite eğitimini tamamladı ve doğduğu tüp bebek kliniğinde hemşire olarak çalışmaya başladı..


KENDİ HİKAYESİNİ ÖRNEK GÖSTERİYOR

Merkezde çocuk sahibi olmak isteyen ailelere hikayesiyle de umut olan Naz hemşire, "Çocukken tüp bebek yöntemiyle dünyaya geldiğimi bilsem de bunun anlamını fazla bilmiyordum. Biraz daha büyüyüp mesleğin içine girince anlamaya başladım. İnsanlara yardımcı olmayı seviyorum. Burada ailelere umutsuz olmamaları gerektiğini anlatıyorum. Kendi hikayemi örnek gösteriyorum. Aileleri motive etmek benim için çok önemli" dedi.
 

HER AİLENİN MÜCADELESİNDE ANNEM VE BABAMI GÖRÜYORUM

Anne ve babasının 21 yıl boyunca yaşadığı zorlukları şimdi daha iyi anladığını belirten Naz Çatuk, "Her ailenin mücadelesinde kendi annem ve babamı görüyorum. Onların 21 yıl öncesinde yaşadıklarını daha iyi anlıyorum. Bu benim için farklı bir duygu. Bu alanda ne kadar iyi işler yapmak ilerlemek istiyorum. İkizim de şu an okuyor ve o da embriyolog olarak burada çalışacak. İnşallah seneye  beraber çalışacağız. Onunla çalışmak benim için apayrı bir duygu olacak. Bu ekiple mesleğimi yapmak gurur verici. Ne tür aşamalardan geçtiğimi de öğrendiğim için annem ve babama bir kere daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim