rabzon’da dün yaşanan ve şehirde tepki çeken bayrak kesme olayının ardından Dr. Ercan Yavuz bir açıklama yaptı. Kliniğine bayrak asan kişilerin tutumuna tepki olarak bayrakları asan ipi kestiğini söyleyen Yavuz, "Trabzonsporlulukla ilişkili ancak belki takdir edilecek bir yanım olabilir. Eleştirilecek bir yanım hele de sosyal medyada kaba ve zalimane eleştirilerin konusu olabilecek bir yanım kesinlikle yok" dedi. 

İskenderpaşa Mahallesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Taş Binası'nın karşısında yaşanan olayda Dr. Yavuz bayrakları kesmiş ve asılmamasını istemişti. Trabzonsporlu bir grup taraftar da olay yerine giderek kesilen bayrakları kliniğin yanındaki başka bir binaya asmıştı. Olay sonrası ise sosyal medyada Yavuz'a yoğun tepki gelmişti.

61 Saat'in haberine göre olayla ilgili bugün bir basın açıklaması yapan Op. Dr. Ercan Yavuz, hareketinin nedenini "kendisinden izin istenmemesi" olarak açıkladı ve Trabzonspor kongre üyesi olduğunu söyledi.

Ercan Yavuz kliniğinde gerçekleşen toplantıda şu ifadeleri kullandı: "Basit bir insani ve kişisel özgürlük hakkı olarak gördüğümüz konu öyle bir noktaya geldi ki, sosyal medya ağırlıklı ciddi bir linç kampanyasına maruz kaldık. Böyle bir kampanyanın zaman içerisinde istenmeyen sonuçlar doğuracağı, bana aileme, iş yerime Trabzon’a ve Trabzonspor’a zarar verebileceği endişesiyle bilgilendirme toplantısı yapmayı gerekli gördüm. Baştan ortaya koymam gereken bir nokta var. Olay ne bayrakla ne Trabzonspor ile ne de Trabzonspor bayrağı ile alakalı bir olay. Akşam saatlerinde kimliklerini tanıtmayan kişilerce, çıkış saatinde binanın dış cephesinde asılmış bazı bayraklar olduğunu gördüm. Kendilerine izin almalarının gerekli olup olmadığını sorduğumda, 'Biz böyle bir şey yapmıyoruz, izin de almıyoruz, size de sormadık, astık asacağız' dediler.  Eğer izin isterlerse kesinlikle izin vereceğimi ama izin istenmediği sürece bu eylemi durdurmalarını söyledim. Buna da yanaşmadılar. Cevapları son derece kaba, kibarlıktan yoksun, nezaketsiz ve sevimsizdi. Bu üslup sonrası gerçekleşen bir olay kameralara yansıdı. Olayın Trabzon ve Trabzonspor ile bir ilgisi yok. 50 yaşındayım doğumum Trabzon ailem Trabzonlu, 16 yıldır bu işletmenin sahibiyim. Hem özel ve hem mesleki hayatımı olabildiğince gözlerden, dikkatlerden uzak yaşama çalışan bir insanım. Aktif bir sosyal medya kullanıcısı değilim."

'TRABZONSPOR KONGRE ÜYESİYİM'

"Trabzonspor ile bağımı belki biraz mecburiyetten ifade etmek durumunda kalıyorum. Trabzonluyum, Trabzonsporluyum Trabzonspor’un 13035 numaralı kongre üyesiyim. Aidatlarını zamanında yatıran üyeyim. Trabzonspor’a geçmişten bugüne kadar verdiğim destekler karşısında Trabzonspor’un resmi kulüp dergisi bendenizin fotoğrafını sınırlı sayıda da olsa dergi kapağına bastı" diyen Dr. Yavuz şöyle devam etti: "Trabzonsporlulukla ilişkili ancak belki takdir edilecek bir yanım olabilir. Eleştirilecek bir yanım hele de sosyal medyada kaba ve zalimane bir eleştirilerin konusu olabilecek bir yanım kesinlikle yok. Geçmiş yıllarda Trabzonspor’un maçları çocuklarımla stadyumda izlemiş birisiyim. Sağlık sorunlarım nedeniyle son senelerde evimde ekranlar karşısında maçları izliyorum. Hayatım hep Trabzon ve Trabzonspor’un içerisinde olmuş. Net bir şekilde ifade etmek isterim, meseleyi bireysel ve kişisel özgürlük meselesi olarak değerlendiriyorum. Kişisel mülke izinsiz ve habersiz tecavüz olarak değerlendiriyorum. Başka bir şehirden de olmuş olabilirdim, başka bir takım taraftarı da olabilirdim. Ya da futbolla ilgilenmeyen bir birey insan da olabilirdim. Bunların olaya bakışı değiştirmeyeceğini kamuoyunun da takdirine bırakıyorum. Herhalde anlaşılan bir meseledir."(Duvar)

Editör: TE Bilisim