Topyekûn Seferberliğin, Mücadelenin Başarısı; Sağlık Çalışanlarımızın Moral ve Motivasyon Artışı ile Mümkün Olur.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza ÖKSÜZ yapmış olduğu yazılı açıklamada "Bir yıl önce dediğimiz noktadayız. Türkiye'de onların sorunları sağlık çalışanları meselesi milli güvenlik meselesidir.

Pandemiden önce bütün bireysel ve toplumsal sorunlarda olduğu gibi bu dönemde de milletinin ve devletinin hizmetinde olan sağlık çalışanlarımız pandemi geçse de insanlık varolduğu sürece hizmet etmeye devam edecekler.
Lakin bugün topyekûn seferberlik ilan edilen bu süreçte kendi çocuğunu nereye bırakarak hizmet etmeye nasıl ve ne halde gidecekleri belli değildir.
İvedi olarak valiliklere bu konuda talimat verilerek onların evlatlarına özel ve kendilerinin ulaşımları için gereken tedbirler  mutlaka alınmalıdır.

Ülke olarak zor bir ekonomik dönemin içerisinde bulunuyoruz.
Bizler ekonomist değiliz fakat bu sürecin sebebi de olmadığımızı biliyoruz.
Pek çok arkadaşımız geçim sıkıntısı içerisinde insanüstü bir gayretle ay sonunda net bir şekilde hangi ücreti alacaklarını bilmeden görevlerini yerine getirmektedir.
Bu yönüyle mevcut ücret politikası düzeltilmekle beraber sağlık çalışanlarının seyyanen zam ile maddi anlamda rahatlatılmaları elzemdir.

Diğer taraftan sağlık sisteminde aynı serviste aynı işi yapan ama mali ve sosyal haklar bakımından eşit olmayan ve pek çok değişik modelde istihdam sağlanarak hizmet verilmektedir.
Sağlık çalışanlarımız için tek tip ve kadrolu istihdam modeline hemen geçilmesi talebimizdir.

Aksi halde moral ve motivasyon olarak tükenmiş kardeşlerimizin ivedi çözüm bekleyen temel bir kaç sorunu ortadan kalkmadan verilecek olan mücadelenin korkarım ki başarıya ulaşması mümkün ol(a)mayacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim