Bir süredir pankreas kanseriyle mücadele eden Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Faruk Tınaz (65), geçtiğimiz aralık ayında tedavi gördüğü Acıbadem Fulya Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Acı haberi, yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Jokey Kulübü, "Faruk Tınaz’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına ve atçılık camiamıza başsağlığı dileriz" açıklamasıyla duyurmuştu.

"RAPORLARA BAKMADI"
Sanatçının ölümüne dair çarpıcı bir iddiada bulunan Faruk Tınaz’ın eşi Canan Tınaz, "Çok büyük bir doktor ihmali var. Evet pankreas kanseri, ama iki yıl önce bir doktorun pankreastaki lekeyi görüp bütün raporlara bakmamasından kaynaklanıyor" demişti.

'TANK GİBİ KADINIM''İbo Show'da 'yer kapma' krizi!Haberi Görüntüle

Canan Tınaz, "Doktor raporları atladığı için teşhis yanlış konuluyor. Zaten bununla ilgili altı ay önce Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Süreç devam ediyor. O zaman yapılan ihmal, bir anda karşımıza dördüncü evre kanser olarak çıktı" ifadelerini kullanmıştı.

VELİEFENDİ HİPODROMU'NDA TÖREN 

Atları çok sevdiği ve at sahibi de olduğu bilinen Türkiye Jokey Kulübü asli üyesi olan Tınaz için Veliefendi Hipodrumu Şeref Tribünü önünde sanatçıya veda töreni düzenlenmişti.

'DOKTOR İHMALİ' İDDİASI!Adana'da sonsuzluğa uğurlandıHaberi Görüntüle

Törende konuşan Tınaz’ın eşi Canan Tınaz, "Doktorun raporu okumasıyla ilgili bir ihmal bu. Yanlış anlaşılma olmasın lütfen. İhmal etmek değil. Doktorun raporu okumamasıyla alakalı bir ihmal, teşhisi atlaması daha doğrusu" demişti.

"DOKTOR KURBANI OLDU"

Ünlü ismin vefatından aylar sonra Canan Tınaz, daha önceki doktor ihmali iddialarını yineledi. Tınaz, dün sosyal medya hesabından ‘Faruk Tınaz hayatını bir doktor ihmalinden kaybetmiştir” şeklinde bir paylaşım yaptı ve ekledi:

“Dostlar, pankreas kanserinden kaybettiğimiz; benim canımın yarısı ve sevenlerini bu konuda aydınlatmak ihtiyacı duyuyorum. Her yıl sağlık kontrollerini yapan, iyi kalpli, canım eşim, bir doktorun kurbanı olarak hayata gözlerini yumdu. Dava, hukuk süreci içinde devam etmektedir. Gönül yarasına, kulaktan şifa olmadığı gibi, hukuk işleyişine de boynumuz kıldan ince bekliyoruz.”

FARUK TINAZ KİMDİR?

Faruk Tınaz, 6 Haziran 1956 tarihinde dünyaya geldi. Sekiz çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak Adana'da dünyaya geldi. Mustafa Erses, Ümit Tokcan ve Nevzat Sümer'den müzik dersi aldı.1980 yılında TRT'nin Radyo Özel Eğlence sınavını kazanarak TRT'de çalışmaya başladı. Ankara'da başladığı sahne hayatına istanbul'da devam etti.

Tınaz'ın albümleri
Göz Göze - 1988
Şansım Açıldı - 1989
Ömrümü Çalan Yıllar -1991
Kal Benimle - 1994
Kalbimin Kadını - 1998
Dinlenesi Şarkılar -2007
Yunus Gibi - 2012(Milliyet)

Editör: TE Bilisim