Karamürseltv'de yer alan haberde;

"Karamürsel Devlet Hastanesi’nde bulunan iki kadın polikliniğine kontrol için giden onlarca bayana yapılan gebelik (Hamile) testinin sonucunun yanlış çıktığı ve hamile olan bayanlara ‘Sen hamile değilsin’ dendiği öğrenildi.

Karamürsel Devlet Hastanesi’ne giden ve testleri yapılan her kadına ‘Sen hamile değilsin’ denmesine şok geçiren bayanlardan 8 haftalık hamile olan ve tüp bebek tedavisi gören bir bayanın İstanbul’da tedavi gördüğü doktora olayı anlatmasıyla birlikte skandal ortaya çıktı. 

8 haftalık hamile olan kadın ve eşinin olayı başhekime anlatmasından sonra kendilerinden özür dilendiği ve test yapılan diğer kadınların sessiz sedasız hastaneye yeniden çağrılarak testlerinin tekrarlandığı bu kez test sonuçlarının pozitif çıktığı dile getirildiOlayın Karamürsel Devlet Hastanesi’nde bulunan test cihazlarının kalibrasyonun yapılmamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Hastaneye sessiz sedasız 15’şerli gruplar halinde çağrılan hamile kadınların ikinci testten sonra rahat bir nefes aldıkları ama pek çoğunun testlere güvenmeyip dışarıda tekrar test yaptıkları öğrenildi."bilgilerine yer verildi.

Kaynak:https://karamursel.tv/karamursel-devlet-te-gebelik-testi-yaptiranlar-dikkat/8465/

Editör: TE Bilisim