Urfadasın haber sitesinde yer alan habere göre Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kalite ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından planlanan ve 1 Eylülden itibaren uygulamaya konulacak 12 saat çalışma esası temizlik personelini rahatsız etti.

Söz konusu uygulamanın hastane servislerinde aksamalara neden olacağı da belirtiliyor. Özelikle de sorunun en fazla yoğun bakım servislerinde yaşanacağı dile getiriliyor. Nedeni ise temizlik personelinin çeşitli nedenlerden dolayı mazeret izinleri ve yıllık izinlerinde eksiklik oluşacağı eksiklik olan ünitelerde takviye yapılmasının imkânsız olacağı düşünülüyor. Ayrıca yapılacak takviyelerde bugüne kadar hiç yoğun bakım servisinde çalışmayan personelin buraya takviye edilmesinde bilmediği bir ünite olduğu için zorlanacağı dile getiriliyor. Şanlıurfa’da pandeminin artığı 6 yoğun bakım ünitesinden 5’nin corona hastalarına ayrıldığı dönemde söz konu uygulamanın deve sokulması isabetli olmayacağı belirtiliyor.

Yıllardır 24 saat çalışma esasına göre hizmet veren hastanenin temizlik personeli 24 saat çalışıyor 3 gün dinleniyordu. Yeni uygulamayla 12 saat çalışıp bir gün dinlenmiş olacak. Bu da hastanede zaman zaman personel sıkıntısının yaşanmasına neden olacak.

Mehmet Akif inan hastanesinde farklı Bu arada Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise temizlik personelinin 24 saat çalışma esasına göre hizmet vermesinde her hangi bir değişikliğe gitmediği öğrenildi. Yaklaşık 450 temizlik personeli bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan bu değişiklik çifte standart olarak yorumlandı. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 saat çalışma esası uygulanırken Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 12 saat çalışma esasına geçilmesi temizlik personeline mobing mi uygulanacak iddialarını gündeme getirdi.

Editör: TE Bilisim