Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında olağanüstü toplanarak yeni kararlar aldı. Kararlarda Tekirdağ Ağız ve Diş Hastanesi’nin 1 ay süreyle kapatılması kararlaştırıldı.

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziki mesafeyi korumak amacıyla pek çok tedbir alınmaya devam ediyor.

TYP’LİLERE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Yapılan açıklamada şu kararlar alındığı bildirildi; “Tekirdağ İlimizde covid-19 vakalarının artmasına ve bulaşın engellenememesine bağlı olarak Ağız Diş Sağlığı Hastanesi ve ilçelerimizde bulunan Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinin acil vakalar dışında olan hastaları geçici olarak 19 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında kabul etmemeleri ve MHR Sistemini kapatmaları, Tekirdağ İlimizde covid-19 vakalarının artması ve yüz yüze eğitimlerin kaldırılmasına bağlı olarak, okullarımız yüz yüze eğitime başlayıncaya kadar Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan TYP personelinin ihtiyaç halinde İlçe Sağlık Müdürlüklerine görevlendirilmesi, İşbu karar oy birliği ile alınmıştır” denildi.

Editör: TE Bilisim