DESKKOP Başkanı Ertan Taşlı, son günlerde Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hakkında  ortaya atılan iddialarla ilgili konuştu, Düzce Üniversitesi Hastanesi'nin kurulduğu günden bu yana çok ciddi atılım kaydettiğini belirtti.

Hastanenin kuruluşundan  bugüne Düzce’de görev yapan idareciler, bürokratlar  ve siyasilerin de gelişimine katkıda bulunduğunu dile getiren Taşlı, "Düzce’nin sağlıktaki atılımlarını gözardı etmek haksızlık hatta bence biraz şahsi ve taraflı bir görüş ortaya koyar." dedi.

Taşlı, " Pandemi döneminde  hem Düzce Üniversitesi Hastanesi hem de devlet hastanesinde sağlıkçılarımızın yaşadıklarını unutmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Bu fedarlıklarını her zaman ayakta alkışlayacağız ama, bazı konularda eksikleri yok mudur , tabi ki tamamlanması gereken eksiklikleri vardır. Kişisel davranışlardan doğan, hastaneye yansıyan, şahısların yaptığı yanlışlar var mıdır vardır. Bunlarda hastanenin hizmet kalitesine yansıyan şeylerdir. Düzce’nin göz bebeği, tercih edilir bir konuma gelmiş Tıp Fakültesini yanlış ve farklı şeylerle karalamak bizlere yakışmaz." şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi'ne ve Tıp Fakültesine katkıda bulunulacağı yerde eleştirmenin yanlış olduğunu savunan Taşlı, " Mesele   üniversiteye ve hastaneye nasıl sahip çıkmalıyızı konuşmalıız, çağın en iyi hastanesi haline nasıl getirebilirizi konuşmalıyız. Birileri bu işi yapıyor yapmıyor diye değil, bu hastaneye nasıl katkı sağlanırsa sağlık hizmetleri nasıl daha iyi alınabiliri konuşmak lazım. Düzce’ye hizmet etme, Düzceliyi sevme yolu budur. Düzce esnafına hizmet etmenin yolu budur.Birilerini eleştirmek ya da kötülemek değildir. Sonucu değiştirecek katkı sağlarsanız konuşun, maalesef Düzce'nin en büyük eksikliği  eleştirip çözüm önerisi sunmamak, bölgenin gözbebeği bir hastane, bir çok bölümde ciddi işler yapıldığını, yakından ilgilenildiğini gördüm. Düzce’de kurumları eleştirmek çok kolay, kendimiz eleştirmek kimsenin yapmadığı bir şey.Biz ne kdar Düzce üniversitesini seviyoruz bunu sormamız lazım kendimize. Düzce Üniversitesi Hastanesini, mülki idarenin, siyasetin, STK'ların, herkesin katkısıyla  daha iyi yerlere taşımak zorundayız. Düzce pandemi döneminde başta  sağlık il müdürümüz olmak üzere tüm sağlık personellerimizle  hastanelerimiz sınıfını geçmiştir kimse inkar edemez." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim