İddiaya göre, Kahramanmaraş'ta diyabet hastası  Hatice Timürkaan (65), özel hastanede enfeksiyon kaparak 10 Aralık 2018 tarihinde hayatını kaybetti.
Cennet Taşdemir'in suç duyurusunda bulunması üzerine  hastane yönetimi ve ilgili doktorlar hakkında Sağlık Bakanlığı incelemean başlattı.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı inceleme raporunun tamamlanmasının ardından açıklama yapan Cennet Taşdemir, “Anneme pansuman için gittiği hastanede, hastane enfeksiyonu bulaştırıldı. Bu enfeksiyon bizlerden gizlendi. Ben İstanbul'dan annemi almaya geldiğimde her şeyin yolunda olduğu söylendi. Ama bize hastane enfeksiyonu olduğu söylenmedi. Biz bunu daha sonra tahlil sonuçlarında öğrendik. Onunla ilgili şikayette bulunmuştuk. Ama şu anda olay tamamen hastane enfeksiyonu, bir komplikasyondu veya sağlık personeli hatasıdır gibi bunu tartışırken olay tamamen bir cinayete dönüştü. Çünkü annemin ihmaller zinciri sonucu bu hastanede öldürüldüğü ortaya çıktı. 7 ayda yapılamayan incelemeyi Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen müfettiş 3 günde yaptı. Bütün çalışan personelin ve doktorların ifadeleri alındı ve inanır mısınız bu rapor çıktıktan sonra ben nöbette olması gereken bir doktorun üç satırlık ifadesini okumam 3 gün sürdü. Çünkü doktor nöbet yerinde olmadığını, çağrıldığı halde gitmediğini, annemi 20 yaşlarında genç hemşirelere emanet ettiğini ve telefonda yemek tarifi verir gibi 50 dakika boyunca talimatla annemi tedavi etmeye çalıştığını itiraf etmiş durumda. Bununla ilgili müfettiş tarafından bu doktorla, başhekimle ve annemin tedavisine başlayan hekimlerle ilgili cezai işlem yapılması için gereken mercilere bilgi verildi” dedi.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı inceleme raporunda, “Antibiyotik tedavisine geç başlanması ile ilgili olarak 'Yara kültüründe Acinetobacter baumanni üremesi sonucu 03.12.2018 tarihinde sonuçlanmış. Acinetobactere yönelik başlanan kolitsin tedavisi 05.12.2018 tarihinde başlanmıştır. Kültürün dış merkezde (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi) çalışılmış olması nedeniyle sonucun sorumlu hekime ne zaman ulaştığı bilinmemektedir. Sonuç çıktıktan 2 gün sonra tedavi başlandığı ve 2 gün gecikme olduğu söylenebilir. Üç gün sonra başlandığı doğru değildir. Uygun olan sonuç alındığı gün tedaviye başlanmasıdır.”

Görüşü nedeniyle hastanın kan kültürü sonucunun çıktığı gün olan 03.12.2018 tarihinden bir gün sonra hastadan sorumlu hekim olan Uz. Dr. H.K. hakkında adli, idari ve mali yönden yapılacak bir işlem olmamakla birlikte disiplin yönünden işlem yapılması için Kahramanmaraş Tabip Odasına gönderilmek üzere 20.09.2019 tarih ve 127/04 sayılı suç duyurusu raporu düzenlenmiştir. Konu ile ilgili olarak incelenen belgeler, alınan ifadeler ve uzman görüşü sonucunda kan kültürü sonucunun çıktığı gün olan 03.12.2018 tarihinde hastadan sorumlu hekim olan Op. Dr. R.D. hakkında adli, idari ve mali yönden yapılacak bir işlem olmamakla birlikte disiplin yönünden işlem yapılması için Kahramanmaraş Tabip Odasına gönderilmek üzere 20.09.2019 tarih ve 127/04 sayılı suç duyurusu raporu düzenlenmiştir. Ayrıca, 09.12.2018 tarihinde saat 16.00'dan sonra yoğun bakım servisinde nöbetçi doktor olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. S.Y.'nin görev yerinde olması gerekirken görev yerini terk etmesinden dolayı adı geçen hakkında disiplin açısından değerlendirme yapılması için Kahramanmaraş Tabip Odasına gönderilmek üzere 20.09.2019 tarih ve 127/04 sayılı suç duyurusu raporu düzenlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Türkiye Gazetesi

Editör: TE Bilisim