sanliurfaolay.com'da yer alan habere göre,Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde birinci sınıf tarım arazisi üzerine inşa edilen Suruç Devlet Hastanesi, sürekli su baskınına uğruyor. Yer seçiminin yanlış olduğu her platformda dile getirilen hastanenin birkaç yıl içerisinde çürüyeceği belirtiliyor. Hastanenin temel atma döneminde de tepkiler yükselmiş, hastane yerinin doğru olmadığı dillendirilmişti. Yapılan hastanenin altına drenaf kanalları da koyulmayınca su baskınları iyiden iyiye arttı.

Medya Yazarlar Derneği Onursal Başkanı Abdülkadir İkbal, Suruç’un altının su olduğunu belirterek, ilçede hiçbir şekilde imar çalışmasının yapılmaması gerektiğini belirterek, “Suruç, zaten taban suyunun kuvvetli olduğu bir yer, dolayısıyla sadece hastane değil, hiçbir şekilde imara açılmamalı. Yeni bir Suruç oluşturulabilir, TOKİ başka bir yere konutlar inşa ederek ayrı bir Suruç oluşturabilir. Eski Suruç’a hiçbir şekilde karışılmamalıdır. Suruç Devlet Hastanesini su basması da bunun sonucu, taban suyu yükseliyor ve ileride bu sorun çok daha büyüyecek. İyileştirme çalışmaları ne kadar yapılabilir bilmiyorum ama ilerleyen zamanlarda bu hastaneyi kaybedebiliriz” dedi.

Öte yandan su baskınlarını önlemek için hastanede sürekli çalışmalar yapılıyor. Neredeyse yılın her döneminde çalışmalar yapılırken, yapılan çalışmalar bir türlü çözüm olmuyor.

Editör: TE Bilisim