CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, sağlık çalışanları arasında yapılan ayrıma son vereceklerini belirterek; “Tarafsız ve adil bir atama, yer değiştirme ve yükselme yöntemi uygulayacağız” dedi.  

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1 Ağustos’ta sağlık çalışanlarının sorunlarını çözüme kavuşturmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni olağanüstü oturuma çağırdığını hatırlatan Güncer; “Sağlık çalışanlarının son dönemde yaşadıkları şiddet olayları başta olmak üzere bugüne kadar kronikleşen sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyen Cumhuriyet Halk Partisi, sağlık emekçilerinin de her zaman yanında yer almıştır. Bundan sonra da sağlık emekçilerimizin yanında yer alacağız” dedi.

“EK GÖSTERGELERİ KADEMELİ OLARAK YÜKSELTİLECEK”

CHP İl Başkanı Güncer, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sağlık çalışanları için yapılacakları sıralayarak; “Sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanları ile ilgili hazırlanacak yasal düzenlemeler, TBMM Sağlık Komisyonunda görüşülmeden önce; ilgili meslek kuruluşlarıyla, sendikalarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşülecek. Sağlık alanındaki sorunları, bu sorunları yaşayan sağlık çalışanlarıyla birlikte çözeceğiz. Sağlıkta şiddetin önlenmesi için caydırıcı bir yasa çıkaracağız. Kamuda istihdam biçimleri çoklu ve parçalanmış yapısından (Devlet memuru, döner sermayeden 4-B çalışanı, sözleşmeli personel, taşeron çalışanı vb.) arındırılacak, her bir sağlık mesleği üyesi tek tipte devlet memuru olarak istihdam edilecek. Sağlık personeli atamalarını derhal yapacağız. Sağlık çalışanlarının ek göstergeleri 3600’den başlamak üzere kademeli olarak yükseltilecek. Sağlık çalışanlarının hak ettikleri temel ücretleri almalarını sağlayarak, refah düzeylerini yükselteceğiz. Tarafsız ve adil bir atama, yer değiştirme ve yükselme yöntemi uygulayacağız. Sağlık çalışanlarının sayısını; sağlık hizmetinin, farklı becerilerle birbirini tamamlayan bir ekip tarafından sunulduğunu göz önüne alarak planlayacağız. Çalışma saatlerini Uluslararası Çalışma Örgütü normlarına uygun olarak insancıl hale getireceğiz. Sağlık emek gücünün nitelikli bir biçimde yetiştirilmesine özen göstereceğiz. Bu bağlamda tıp, diş hekimliği, eczacılık, veteriner hekimlik, hemşirelik, sağlık teknisyenliği vb. her bir sağlık mesleğinin yetiştirilme ölçütlerini gözden geçirecek ve eğitimlerini yeniden düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.(Görünüm)

Editör: TE Bilisim