Yaşlandıkça kaybedilen dişleri kabul etmek zorunda değilsiniz. Birçok insan birçok nedenden dolayı tam ağız diş implantlarını seçebilir.

Diş implantları, eksik veya işlevsiz dişleri değiştirmenin harika bir yoludur.

Diş implantlarını seçmek, özellikle bir veya iki diş yerine tüm dişlerinizi çekiyorsanız, büyük bir karardır. Tam ağız diş implantlarının neler içerdiğine ve yaşam kalitenizi nasıl iyileştirebileceklerine bir göz atın.

Tam Ağız Diş İmplantları Nedir?

Bildiğiniz gibi, diş implantları tek bir dişin veya bir dizi dişin yerine kullanılabilir.

Diş hekiminiz, tek bir dişi değiştirmek için yalnızca bir diş implantı kullanmak yerine, tam bir diş arkını tam ağız diş implantlarıyla değiştirmek için dört ila sekiz implantı herhangi bir yerde kullanabilir.

Tek ihtiyacınız olan, tüm gülümsemenizi geri kazanmak için ağzınızın üstüne ve altına yerleştirilmiş en az dört implant.

İmplantlar titanyum sayesinde yapılır. Canlı kemiklerle bağ kurma ve vücudun doğal bir parçası gibi davranma gibi olağanüstü bir kapasiteye sahiptirler.

Sonuç olarak, diş implantı çene kemiğine tam olarak entegre olabilir ve yeni dişleriniz için sağlam ve uzun ömürlü bir temel sağlar.

Tam Ağız Diş İmplantları İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu tür ameliyatlar bazı hastaları rahatsız edebilir. Küçük silindirleri andıran implantlar önce çene kemiğine yerleştirilir. Önümüzdeki iki ila altı ay boyunca, implantlar ve kemik, yapay dişlerinizi destekleyebilecek sağlam bir temel oluşturmak için kaynaşmalıdır.

İmplantlar iyileşirken bu süre zarfında geçici bir takma diş takabilirsiniz, böylece günlük hayatınız biraz normale döner.

Bu geçici iyileşme başlıkları ve birkaç kronun implantları desteklemesine izin veren diğer bağlantı cihazları, yeni dişlerinizin üzerine yerleştirileceği tabanı tamamlar.

Son olarak, hekiminiz sizin için küçük metal dayanaklara yapıştırılacak tam köprüler veya tam protezler oluşturacaktır. Gülümsemenize, yemek yeme ve konuşma yeteneğinize kısa bir süre içinde yeniden güveneceksiniz.

Her vaka benzersizdir, bu nedenle bu süreçlerin bazılarının hastanın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlanması gerekebilir. Bunun için diş hekiminize danışmanız gerekir.

Tam Ağız Restorasyonu İçin Seçenekler Nelerdir?

Sabit kron ve köprü: En doğal görünen diş tedavi yöntemi implantlarla desteklenmektedir. Altı veya daha fazla implant yerleştirildikten sonra dişler, dolgu veya hassas vidalar kullanılarak implantlara sıkıca bağlanır.

Çubuk bağlantılı protez: Destekli protezlerde, klipsler protezi implantlara bağlı bir çubuğa sabitler. Protez, bu tasarım tarafından stabilize edilir ve desteklenir. Çubuklu protez düzenli olarak çıkarılabilir ve temizlenebilir.

İmplant destekli protez: İmplant destekli protez, protezi iki veya daha fazla implanttan korur. Klipsler protezi implantlara sabitler, ancak düzenli olarak temizlik için çıkarılabilir.

Tam Ağız Diş İmplantları Avantajları

Tam ağız diş implantları dört avantaj sağlar.

  • Ağız kemerinin tamamını kaplayan diş implantları tamamen çene ile bağlantılıdır ve tekrar yemek yemenizi sağlar. Siz yerken hareket etmeyecek veya gevşemeyecekler. Sert, yapışkan, sert yiyecekleri ısırmak ve yemek, tam bir doğal dişiniz varmış gibi basittir.
  • Tam ağız diş implantları gerçek dişlere en yakın şeydir, neredeyse aynı düzeyde estetik, işlev ve destek sunar. Bunları geceleri çıkarmanız veya kayma veya düşme konusunda endişelenmeniz gerekmez. Böylelikle özgüveniniz artar.
  • Bu implantlar tamamen yerinde sabitlenir ve her zaman çene kemiğinize sabitlenir. Dental implantlarla yerinde tutulurlar ve herhangi bir macun veya yapıştırıcı gerektirmezler.
  • Tam ark diş implantları, diş kökleri gibi davranarak çene kemiğini uyarır. Çene kemiğinin emilmesinin yüz yapısı veya estetiği üzerinde hiçbir etkisi yoktur çünkü bu uyarı çene kemiğini makul bir hacimde tutar.

Kendiniz için en iyi kararı vermek için asla geç değil. Hayatı dolu dolu yaşamak istiyorsanız, diş kaybının hayatınızı mahvetmesine izin vermek bir seçenek olmamalı.

Editör: TE Bilisim