Öz-Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet SERT 2022 yılında pandeminin olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Tüm Üyelerine 500 TL Pandemi Ödemesi yapma kararı aldıklarını açıkladı. Öz Sağlık-İş Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Devlet Sert’in sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini sevindiren müjdelerine sahne oldu. Çalışma hayatıyla ilgili çok önemli mesajlar veren Devlet Sert, üyelerin hakkını, hukukunu koruma ve onların maddi / manevi sorunlarını giderme adına da müjdeli haber ve kararları duyurdu. Buna göre, Öz Sağlık-İş Sendikası üyelerine “Pandemi ödemesi” yapacak, “Bayram harçlığı” dağıtacak. Yapılan açıklamada;

"Bugün burada bu çabamızın getirdiği müjdelerden birini daha açıklamak istiyorum.

Biliyorsunuz yaklaşık 2 yıldır tüm dünyanın mücadele ettiği Covid 19 pandemisi ile sizler en ön saflarda mücadele ettiniz. Herkesin kaçtığı, kimselerin yanaşmadığı hastaların temizliğini yaptınız, yemeğini yedirdiniz, nakillerini gerçekleştirdiniz. Karantinalı nöbetlere valizlerle gittiniz, haftalarca ailelerinizden çocuklarınızdan uzak, işyerlerinizde yatıp kalktınız.

Çok büyük fedakarlık yaptınız ve halen de yapıyorsunuz. 

Hakkınız asla ödenmez.

Ama Sendika olarak, yönetim olarak bu fedakarlığınızın karşılığı olmasa da, imkanlarımız dahilinde siz pandeminin kahramanlarına, çam sakızı çoban armağanı kabilinden bir PANDEMİ ÖDEMESİ yapacağız.

2022 yılında bütün üyelerimize 500 lira tutarında bir ödeme için karar almış bulunmaktayız. Buna ilişkin detayları daha sonra sendikamızın web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyuracağız.

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Üniversite Hastaneleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği birimlerinde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet 

Ve biz de buradan hareketle bir sefere mahsus olmak üzere 2022 yılında, 200 BİN ÜYEMİZE RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ “BAYRAM HARÇLIĞI” verilmesi kararını aldık.

2022 yılı içerisinde Genel Merkez bütçesinden Ramazan Bayramında 50 milyon Lira, Kurban Bayramı’nda 50 milyon lira olmak üzere tam 100 milyon lira, yani eski para ile 100 Trilyon lirayı 200 bin üyemize bayram harçlıkları vermek için ayırmış bulunuyoruz.

Beşikten mezara kadar sağlık ve sosyal hizmetin sunulduğu her alanın kahramanı, pandeminin kahramanı siz üyelerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim