Konuyla ilgili hukuki sürecin başladığını ifade eden Karakuş, "28.07.2020 tarihinde, su numunesi için yapılan başvuruyu müteakip Alaplı ilçe sağlık müdürlüğü görevlisi 3 sağlık personeli arkadaşımız gittikleri köyde sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmışlardır. Olay sonrası Alaplı Devlet Hastanesinden darp raporları alınmış,beyaz kod verilmiş ve konu yargıya intikal etmiştir. Pandemi sürecini yaşadığımız şu günlerde çalışma arkadaşlarımızın böylesine çirkin bir olaya maruz kalmaları bizi derinden üzmüştür.

Sağlık-Sen olarak bu çirkin olayı şiddetle kınıyoruz. Hukuksal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu ülkede hukukun üzerinde bir güç olmadığını ısrarla savunanlardanız. Adalete güveniyoruz. Sağlıkta şiddet son buluncaya kadar tavrımız bellidir." dedi.

SKarakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:" İçinde bulunduğumuz pandemi sürecini canla başla yürüten, Zonguldak geneli ve ilçemiz özelinde dersine çalışan, sınavı başarı ile geçen, hâlâ teyakkuz halinde olan sağlık sisteminin ön safta savaşan kahraman çalışanları, 3 ay öncesinde tüm kesimlerin içtenlikle alkışladığı kahramanlar, bugün ilçemizde Kovid-19 vakaları yaklaşık 1 aydır yok ise ,sorunun köküne inen; vaka,temaslı hatta temaslının temaslısı demeden adeta Kovid haritasını çıkaran yani bırakın bölgeyi ülkeyi çoğu Avrupa ülkesine parmak ısırtacak örnek bir filyasyon çalışması yapan, PCR numunesi alan ,tarama niteliğinde PCR çalışıp önlemi üst düzeyde tutan,bir süre ilçe girişinde ateş ölçen, kısaca Kovid varmış gibi teyakkuzda çalışan Kovid hiç olmamış gibi rutin işlerini aksatmayan, sokağa çıkma yasağında 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için seferber olan kahramanlar. Maalesef bu başarıyı hiçe sayan, motivasyonu düşüren ,sisteme kırgınlıklarımızın liste başı etkeni "sağlıkta şiddet".Uzun zamandır ilçemizde anmadığımız fakat yine gündeme gelen konu."

 

Editör: TE Bilisim