Artı Siirt Haber Ajansı’na konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür açıklamasında, “Bakanlık tarafından belirlenen ilaçlardan Favicovir ilacının raf ömrü üç ay olarak belirlenmişti. Fakat bilimsel kurulların aldığı karar ile 11 aya uzatıldı.” dedi.

“Bazen bilgi eksikliği olan vatandaşlar yanlış düşünebiliyorlar, vatandaşlarımız kesinlikle yanlış bir düşünceye kapılmasın.” diyen Dr. Erol Emre Ömür açıklamasında şunları söyledi:

“Son zamanlarda bu tür şikâyetler tarafımıza da iletilmeye başlandı. Bakanlık tarafından belirlenen ilaçlardan Favicovir ilacının raf ömrü üç ay olarak belirlenmişti. Fakat bilimsel kurulların aldığı karar ile 11 aya uzatıldı. Bakanlığımızın bize resmi bir yazısı da var. İlaçların renginde, şeklinde ve fiziksel şeklinde bir değişiklik yoksa 11 aya kadar kullanabiliyoruz.  Bunun kullanımını da bütün önerdiğimiz hastalara ve ailelere tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız bu ilaçları güvenle kullanabilir ve endişe edecek hiçbir konu yok. Hiçbir devlet vatandaşlarına tarihi geçmiş ilaç kullandırtmaz.

Fiilasyon ekibiz deki tüm sağlık görevlisi arkadaşlarımız bu durumu ilacı verdiği hasta ve hasta yakınına bire bir anlatıyor. Bazen bilgi eksikliği olan vatandaşlar yanlış düşünebiliyorlar, vatandaşlarımız kesinlikle yanlış bir düşünceye kapılmasın.”

Editör: TE Bilisim