Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) İzmir Şubesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliğinde yaşananları kamuoyuyla paylaştı.

Genel Sağlık İş İzmir Şube’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M.E.“10 Kasım’ da Mustafa Kemal Atatürk’ ü saygıyla andık” diyebilecek mi? Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün yapılan törene katılan sağlık çalışanlarından alınan bilgilere ve yine törene katılan vatandaşların sosyal medyaya yansıyan görsel paylaşımlarında görüldüğü üzere; 10 Kasım nedeniyle hastanede yapılan törende, saat 09:03’e kadar saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile program başlamıştır. Ardından hastane Başhekimi konuşmasını yapmak üzere davet edilmiş, bu esnada tören adabına uygun davranılmadığı için, Genel Sağlık İş Sendikası üyelerimizin ‘Tören adabınız bu mu?” diyerek tepki göstermesinin ardından, konuşmasını yapmak üzere Başhekim kürsüye gelirken, açık unutulan mikrofondan tören için toplanmış olan personele “defolun gidin” denildiği duyulmuştur.

09.05’te siren sesleri duyulmaya başlamasına rağmen, 10 Kasım ruhuna ve tören adabına uygunsuz bir şekilde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M.E.’nun konuşmasına devam etmiştir. Genel Sağlık İş Sendikası İzmir Şubesi olarak, devlet geleneği ve devlet adabından yoksun yöneticilerin devlet memurunun vakarına, hukuk devletinin gereklerine, Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnet borcumuza aykırı eylemlerini kınıyoruz. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsına yöneltilen, bir idareciye yakışmayan, kınanması gereken bu eylem yasalarımıza göre suç unsuru teşkil etmekte olup, ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmalıdır. Başta Cumhuriyet Savcıları olmak üzere, tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

Kaynak:Bu içerik Dokuz Eylül Gazetesi'nden alıntılanmıştır. https://www.dokuzeylul.com/guncel/sizin-toren-adabiniz-bu-mu-h196197.html

9 Eylül Gazetesi

Editör: TE Bilisim