Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de  Nevşehir Devlet Hastanesi Pediatri Bölümü'nde bir hasta yakını doktora saldırdı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Pediatri Bölümü'nden randevu alamadığı için Doktor Barış Burak'a saldıran Nevşehir'de bir işletme sahibi olduğu öğrenilen vatandaş, daha sonra Doktor'a hakaret ederek ölüm tehditlerinde bulundu. Araya hastane güvenlik görevlilerinin girmesi sonucu darbe almaktan kurtulan Doktor, yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşarak meslektaşlarından ve yetkili birimlerden destek istedi. 

"Çocuk poliklinikte tek doktor çalıştım dün, aciller yeni doğanlar derken 100'e yakın hasta baktım.. Bunu hak edecek ne yapıyoruz, bu meslek nasıl bu kadar aşağılandı? Emeklerimize yazık gerçekten!" diyerek sitemde bulunan Doktor Barış Burak, işletme sahibinin dünden beri aracı koyarak özür dilediğini de ekledi. 

Olay ile ilgili yasal yollardan hakkını arayacağını söyleyen Doktora Barış Burak'a meslektaşlarından da yoğun destek geldi.

Doktora yapılan sonrası Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Macit Yalçın tek açıklama gelmedi. Doktoruna sahip çıkmayan başhekim acaba olaydaki bahsi geçen Nevşehir'in tanınmış restoranında yemek yediği için mi ses çıkarmadı merak konusu oldu.

Bilindiği üzere Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Macit Yalçın engelli bir hastanın darp ettiği doktor hakkında hemen paylaşım ve açıklama da bulunmuştu.

CT Haber

Editör: TE Bilisim