Sağlık Bakanlığı, Sinovac’ın aşısının 29 Haziran’dan bu yana uygulanan B1880035A serisinin kullanımını durdurdu

Sağlık Bakanlığı’nın 18 Mayıs 2021 üretim tarihli ‘B1880035A’ serisi Sinovac aşılarının kullanımını dün öğleden sonradan itibaren durdurduğu öğrenildi.

GEREKÇE AÇIKLANMADI
Sakarya’da yayın yapan yerel haber sitesi t54’ün aktardığına göre; 29 Haziran’dan bu yana uygulanan seri aşının durdurma gerekçesi bildirilmezken bu aşılardan olan onbinlerce kişiye herhangi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili aşıların uygulandığı merkezlere “aşılamayı durdurun” bilgisi dışında bilgi de verilmedi. Kullanılan aşının sağlık açısından bir tehlike yaratıp yaratmadığı ve koruyuculuğu olup olmadığı bilinmiyor.

TTB DOĞRULADI
Sözcü gazetesinin aktardığına göre olayı doğrulayan TTB Genel Sekteri Prof. Dr. Vedat Bulut, gerekçesi tam bilmemekle birlikte muhtemelen bir sorun yaşandığını söyleyerek, “Bu seri aşılarla ilgili muhtemelen bir sorun yaşandı, kullanımını askıya aldılar. Bu aşıları tekrar kontrole aldılar. Kontrole alınma gerekçesini, sonrasında aşıların geri çekilip çekilmeyeceğini veya tekrar kullanımına devam edilip edilmeyeceğini bilmiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim