İki haftadır Yüreğir Devlet Hastanesi'yle ilgili yazdığım yazılar büyük ses getirdi. Bu yazılarda Yüreğir Devlet Hastanesi'nde büyük ilaç yolsuzluklarını, usulsüzlük iddialarını aktardım. Bu yazılar ulusal ve yerel gündemde olay oldu. Başka gazeteler de bu haberleri yazdı.

İddiaları biraz hatırlatayım sizlere: İddialara göre Yüreğir Devlet Hastanesi'ne bağlı bazı psikiyatri doktorları piyasada 3 bin TL'ye kadar fiyatı olan psikiyatri ilaçlarını alakasız kişilere fazla fazla yazıyorlar ve anlaştıkları eczane vasıtasıyla paraya çevrilen ranta ortak oluyorlardı. Hatta ölü kişilere ilaç yazıldığı bile belgelenmişti. Bunun yanında başka doktorlar üzerinden hasta bakan ve nöbetinde 500-600 hasta bakmış gibi kendisini gösterip döner sermaye katkısını çoğaltan doktorlar olduğu söyleniyordu.

Bu iddiaların gazetelerde yayınlanması üzerine Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer derhal soruşturma başlattıklarını bildirdi. Zaten konudan Adana Valisi Mahmut Demirtaş da haberdar edilmiş ve sayın vali soruşturma talimatını vermişti.

Ancak şu ana kadar hâlâ bu işin başındaki görevlilerin makamlarında oturduklarını öğrendim. Oysa bu etik değil. Bana göre burada oturan yetkililerin etik davranması ve makamlarından derhal istifa etmeleri lazım. Soruşturma sonunda suçsuz bulunurlarsa zaten görevlerine geri döneceklerdir. Şimdi delilleri karartma şüpheleri bulunmaktadır. Bir an önce etik davranarak istifa etmelidirler.

Bırakın istifa etmeyi, bu olayın ortaya çıkmasında sebep olan kişileri, olayı ihbar edenleri araştırıyormuş. Sayın başhekim, ihbarcıyı araştıracağınıza etik olanı yapın. Sizin hastanede skandallar ayyuka çıkmış, yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları almış başını gitmiş, siz şimdi bunların derdine düşeceğinize, bunların neden olduğunu, neden önlenemediğini araştırmak ve devletin uğradığı zararı telafi etmek yerine “Bu işleri kim ortaya çıkardı?” diye derde düşmüşsünüz.

Orası koskoca bir hastane. Orada doktoru var, hemşiresi var, üstelik bu işler SGK'ya, Cumhuriyet Savcılığı'na, valiliğe kadar uzanmış. Elbette bunlardan bir sürü kişinin haberi olacaktır. Şimdi bunları araştırmanın sırası mı? Bunları öğrenseniz elinize ne geçecek, devleti uğradığı zarardan mı kurtaracaksınız.

Bu rahatlık acaba AKP Kahramanmaraş eski milletvekilinin kardeşi olmaktan mı geliyor? Ben yerinizde olsam, istifa eder, görev yapacak denetçilere rahat bir çalışma ortamı sağlamaya çalışırdım. Herkes de sizi takdir ederdi o zaman. ‘Demek ki kendine güveniyor' derlerdi.

Sizin önce yardımcılarınız ve hastane müdürünüzle birlikte etik davranıp orayı boşaltmanız lazım. Müfettişlerin rahat çalışmasına imkan yaratmanız lazım. Kendine güvenen ve etik davranmak isteyen böyle yapar. Ben bu işlerin takipçisiyim. Bana her zaman olduğu gibi yine bu konuda bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu olayı takip etmeye devam edeceğim. Mehmet SERBES/SÖZCÜ 

 

Editör: TE Bilisim