Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Türk Sağlık Sen İzmir-1 No'lu Şube Başkanı Barış Koçak'ın Çeşme Alper Çizgekanat Devlet Hastanesi’nde
personele maaş yatmadığına ilişkin basın açıklamsının doğru olmadığını ve "Sendikacılık sorumluluk ister" dedi. 

Özdemir'in yaptığı açıklama şöyle:

"Olayın aslı kendi ilçe temsilcilerinin iş bilmediğini sonucunda yapılan yer değişikliğine bahane ederek hastane idaresini karalamaktan başka bir durum değildir.

Basına yansıyan haberin tamamı yalan haberdir. Olayda anlatıldığı gibi maaşların yatmadığı gerçek dışıdır. Hastanede çalışan herkesin maaşı yatmıştır.

Olayda hastane idaresi değil tamamen banka kaynaklı hata sebebiyle sadece bazı kişilere ek ödeme yatmamıştır. Hata banka kaynaklı olması sebebiyle hafta sonu olmasına rağmen banka şubesi tüm çalışanları yapılan hatayı düzeltmek için mesai yapmakta olup, yatmayan ek ödemeler ise bugün 15’i gecesi bitmeden düzeltilip hesaplara da geçecektir.

Olayda anlatılan demagoji ve yalan olup çalışanlara bir mağduriyetde yaşanmamıştır. Hastanede üyelerin yüzde 90’ı sendikamıza üye olup bir kişiden bile maaşla ilgili bir sorun tarafımıza bildirilmemiştir.

Baştan söylediğimiz gibi amaç burada sendikacılık değil kişisel çıkara dönüşen bir açıklama olmuştur. Sendikacılık kendi çıkarları uğruna birilerini karalamak değildir. Sendikacılık kendi ideolojilerini tatmin etme yeride olmadığı gibi tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanların hak ve menfaatlerini koruma yeridir.

İzmirde malisef çalışanların haklarını korumak için değil, kendi çıkarlarına uymadığından, kendi görüş ve ideolideki kişileri adam kayırma, kendinden olmayanları karalama mekanizmasına dönüşmesi son derece yanlıştır. Yapılan talihsiz açıklamayı Sağlık Sen olarak kınıyoruz.

Ayrıca Hastene başhekimlik tarafından sorunsuz bir şekilde yürütülmektir. Hastane başhekimi Uzm Dr Orhan Güngör örneği az bulunan bir başhekimlerdendir. Görevleri arasında olmamasına rağmen kalp damar cerrahisi uzmanı olması nedeniylede hastanede poliklinik hizmeti ve ameliyatlar yapması da Çeşme halkı içinde bir şanstır.

Başhekim olarak atanalı çok kısa zaman olmasına rağmen hastanedeki olıumlu değişimi herkes tarafından görülmektedir.

Sağlık Sen olarak açtığımız dava sonucu kazanılan döner sermayelerdeki hazine payının yüzde 1'e düşürülmesi sebebiyle döner sermaye Ocak ayı dağılım oranı hastanede yüzde 46'lık tavan oranından verilmesiyle, yıllardır alınamayan ücretler, çalışanlara dağıtılarak son zamanların ek ödeme rekoru kırılmıştır. Özellikli birimde olmayan sağlık çalışanları bile uzun zaman sonrası azda olsa ek ödeme alacaktır.

Bu sebeple yapılan talihsiz ve yersiz açıklamayı kınıyor, sağlık çalışanlarının değil, kendi çıkarları, kendi temsilcileri, kendi ideolojileri için İzmir'de idarecileri karalayan İzmir'deki tüm sendikacıları adam gibi sendikacılık yapmaya davet ediyorum."

Editör: TE Bilisim