SES Diyarbakır Şubesi, sağlık kurumlarındaki torpil ile yerleşimlere tepki göstererek, Diyarbakır’da yaşanan torpil olayı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, sağlık kurumlarındaki ayrımcılığa ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sağlık emekçilerinin çalışma yaşamındaki sorunların azaltılmadığı gibi üstüne torpil ve liyakatsiz yönetim anlayışının derinleştiği belirtildi.

‘HUZURSUZLUK YARATIYOR’

Pandemi ile birlikte bu sorunların katlanarak arttığı kaydedilen açıklamada, Diyarbakır’da yaşanan bir örneğe şu şekilde değinildi: “Son olarak il sağlık müdürü oluruyla, çocuk hastanesinde görevliyken, Kayapınar ilçe sağlık müdürlüğüne geçici görevle atanan bir ebe, O kurum da daha tecrübeli birçok sağlıkçı olmasına rağmen sorumlu yapılmıştır. Pandeminin başından beri bütün arkadaşlar sahada aktif çalışırken, kendisi sahaya hiç çıkmamış, ancak Kovid ücreti dahi almıştır. Bu durum o kurumda çalışan sağlıkçılarda, huzursuzluk yaratmakta ve motivasyonu düşürmektedir.”

‘SORUN DERİNLEŞTİ’

Kurumda iş barışının bozulduğu belirten açıklamada, “İl sağlık müdürüyle bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşme sonucunda, kendisinin de bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ve geçici görevlendirme süresinin tekrar uzatılmayacağını dile getirdi. Ancak gelen baskılar sonucu söz konusu ebenin görev süresi, il sağlık müdürlüğü oluruyla aylardır uzatılmaya devam etmektedir. Ayrıca bu kurumda yaşanan sorunlara ilişkin görevlendirilen muhakkik, tarafsızlık ilkesini ihlal eden bir soruşturma yürütmüş ve var olan sorunun daha da derinleşmesine hatta çözümsüzlüğüne neden olmuştur” denildi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Zaten zor şartlar altında çalışan sağlıkçılar, bu tür durumlarla karşılaştıkça tükenmişliği daha ciddi bir şekilde hissetmektedirler. Buradan il sağlık müdürlüğüne çağrımızdır; bir an önce kayırmacılığa son verin. Bugün pandemi ile mücadelede başarı elde edilmek isteniyorsa, liyakatli ve adaletli bir çalışmanın elzem olduğunu tekrar dile getiriyoruz. Bu konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyor ve suç duyurusunda bulunacağımızı ifade ediyoruz.”

Kaynak:https://ozgurmanset.net/ses-diyarbakir-subesinden-liyakatli-atamaya-suc-duyurusu/

Editör: TE Bilisim