Hatay'ın Kumlu ilçesinde devlet hastanesi içinde görev yapan aile hekimleri polis eşliğinde doktorları binadan çıkartmışlardı. Olayın ardından hem Aile Hekimleri Dernekleri Fedarasyonundan hemde Hatay Sağlık SEN'den açıklamalar gelmişti. AHEF : Aile Hekimlerinin Aile Sağlık Merkezlerinin (ASM) yer sıkıntısı ile ilgili sorunlarının çözülmesini, sadece görevimiz olan toplum sağlığına ve sağlık hizmetlerini en iyi şekilde verebilmeye odaklanmak istiyoruz. Polis zoru ile masaları boşalttırılıp, görevlerini yapmalarına engel olunmaya çalışılan arkadaşlarımızın yanındayız. demişti

Sağlık SEN Başkanı ise yaptığı açıklamada özetle aile hekimlerine yer gösterildiğini, Kumlu halkının hastaneden yer olmaması sebebi ile bazı branşlardan hizmet alamadığını,aile hekimlerinin mağdur edebiyatı yaptını söyledi.

Başkan yaptığı açıklamada ; Diş Polikliğinin bulunması ve hizmet bütünlüğünün sağlanması adına 3 ve 5 Nolu Aile Hekimlerine ait odaların boşlaltılması istenmiştir. ASM hekimleri tarafından bu talepte reddelince kolluk kuvveti eşliğinde boşaltma işleminin yapılması mecburiyeti doğmuştur.AHEF’in yapmış olduğu açıklamaların bir çoğu gerçeği yansıtmamakta ve mağdur edebiyatı yaparak halkı Devlet Kurumlarına karşı kışkırtmaya yöneliktir. Öncelikle; Kumlu ilçe nüfusu yaklaşık 14.300 olup AHEF tarafından lanse edilen 7.200 hastanın mağdur olması durumu gerçeği yansıtmamaktadır. İlçe de hali hazırda hastane bünyesinde 11 pratisyen,1 uzman ve 1 diş hekimi hizmet vermektedir.Hastane acil servisi 24 saat kesintisiz 2 hekimle hizmet vermekte olup halkın herhangi bir sağlık hizmeti almasında sorun bulunmamaktadır. Yaklaşık 1.5 yıldır hastaneye ait alanları boşaltmayarak halkın uzman doktor seviyesinde hizmet almasının önüne geçerek Kumlu Halkına sağlık hizmetinde sıkıntı yaşatan aslında aile hekimlerinin ta kendisidir'' dedi.

AHEF'ten Yeni Açıklama Geldi

AHEF internet sitesinden yaptığı açıklamda : Sağlık çalışanlarının da temsiliyetini yaptığını söyleyen bir STK’nın il başkanının trajikomik yorumundan da anlaşılmıştır ki Aile Hekimliği ile ilgili eksik ya da özellikle yanlış anlatılan bilgilerle kamuoyunu etkilemek isteyenler var. Her kesimden halkın en çok memnuniyet duyduğu, vatandaşın birebir tüm ailesi ile kolaylıkla ulaşabildiği  bu hizmeti bilmeyenlere  kısaca anlatmak isteriz.

Aile hekimliğinin öneminden bahesedilen açıklamada : .... . Bu nedenle konudan alakasız yapılan bazı "kara cahil"açıklamaları vatandaşımızin  gözünde bir değeri olmadığını biliyoruz.  denildi.

Editör: TE Bilisim