Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, siyasette yaşanan ''FETÖ'nün siyasi ayağı'' tartışması ile ilgili "Bahçeli’nin dilinin altında bir bakla var ama ne?" diye yazdı

Türkiye siyasetinde son günlerde bir kez daha ''FETÖ'nün siyasi ayağı'' tartışması yaşanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği konuya ilişkin iktidar cephesi başta CHP olmak üzere muhalefet partilerine suçlama yöneltirken ana muhalefet partisi ise Meclis'te araştırma komisyonu kurulması çağrısı yaptı.

Siyasette yaşanan bu gelişmelerin ardından Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ise, Bahçeli’nin açıklamasını hatırlatarak "Dilinin altında bir bakla var ama ne?" diye sordu.


Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışmaya dair CHP’ye çağrıda bulunarak, "AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar var mı? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende" iddiasını öne sürdü.

"CHP, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasını isterken herhalde keseri kendi ayağına vurmayı amaçlamadı" diyen Selvi, "Onların kastı, FETÖ’nün siyasi ayağını gündemde tutan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sıkıştırmak. Bir adım ilerisinde ise MHP ile AK Parti’nin arasını açıp 'Cumhur İttifakı'nı çatlatmak" görüşünü savundu.

Yazara göre Bahçeli, CHP’nin teklifinin peşine takılmayacaklarını söylemekle bu hamleyi boşa çıkardı ama tartışmayı ileri bir noktaya taşıdı. 'Yurtta Sulh Konseyi'nin sivil ayağını gündeme taşıdı.


Selvi, "Bahçeli’nin neyi kast ettiğini bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var. Ne Kılıçdaroğlu gibi AK Parti’yi ne de Erdoğan gibi CHP’yi kast ediyor. Bahçeli’nin dilinin altında bir bakla var ama ne?" diye soruyor.

Yazının tamamı için Tıklayınız

Editör: TE Bilisim