Kayseri Polisince düzenlenen operasyon sonucunda, Hastanelerde kullanılan tıbbi malzemelerin, hastanelere usulsüz ve sahte etiketli verdikleri tespit edilen H.Ç. ve İ.Ç. isimli şahısların İşyeri ve ikametlerinde  yapılan aramada,  çok sayıda ameliyatta bu ürünlerin kullanıldığı ve kamu zararına sebep oldukları anlaşıldı. Yapılan incelemede   şüphelilerin Şehir Hastanesi’nde de usulsüz ameliyat ipleri sattıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin  emniyette suçlarını itiraf ettikleri ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları öğrenildi.

Aynı zamanlarda Kayseri Şehir Hastanes iidari-mali işler müdürü Ömer Yıldız, idari-mali işler müdür yardımcısı Salih Satılmış ve hastane müdür yardımcısı, personel müdürü Emel Ağaç görevden el çektirilmesi üzerine . Kayseri Yerel basınında görevden almaların  "Şehir Hastanesi’nde deprem" olarak haber yapılmasının ardından   Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada “30 Eylül 2019 tarihli gazetenizde yer alan “Şehir Hastanesinde Deprem” başlıklı haberin içeriğindeki iddiaya istinaden; Kayseri Şehir Hastanesinde görevden alınan müdür ve müdür yardımcılarının, gazetenizde yer alan ve hukuki süreci adli mercilerce başlatılmış olan konuyla ilgisi yoktur. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.

GÖREVDEN ALINAN MÜDÜRLERDEN AÇIKLAMA

Ayrıca görevden alınan Şehir Hastanesi idari-mali işler müdürü Ömer Yıldız, idari-mali işler müdür yardımcısı Salih Satılmış ve hastane müdür yardımcısı, personel müdürü Emel Ağaç yazılı açıklama yaptılar. Açıklamada, “Gazetede adı geçen malzeme alımı usulsüzlüğü olayını gazete haberi ile öğrendik. Zira soruşturmanın gizliliği gereği bu olay tarafımızdan duyulmadığı gibi, satın alma bölümüyle benim yaptığım için hiçbir ilgisi yoktur. Kriminal olayla ilgili tarafıma açılmış, herhangi bir idari ve adli soruşturma dahi bulunmamaktadır” denildi.

Kaynak 1:ttps://www.denizpostasi.com/haber/19-manset/39838-şehir-hastanesi’nde-deprem

Kaynak 2: https://www.kayserihaberajansi.com/sehir-hastanesinde-3-mudurun-gorevden-alinmasina-cevap-geldi-h28145.html?fbclid=IwAR2Cw9wVsaMTb6LP4034stMASHrU1pDFQ7QWFW7Eu0Fdyfh_XQb6BaqAIOk

Editör: TE Bilisim