Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül programda 3600 ek göstbergeyi iktidarların millete her seçimden önce söylediği fakat gerçekleştirmediği bir vaat olarak tanımladı. Sarıgül 3600 ek gösterge sorununun siyasallaştırılmadan ortak akıl ve vicdanla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Sarıgül: 3600 ek gösterge konusu derhal çözülmeli

Mustafa Sarıgül, 3600 ek gösterge konusunun hızlı biçimde çözülmesi gerektiğini söyledi. Sarıgül konu hakkında ''İktidarların millete her seçimden önce söylediği fakat gerçekleştirmediği 3600 ek gösterge konusu çok önemli. Bu göstergeyi siyasallaştırmadan, parlamentoda grubu bulunan veya bulunmayan partilerle konuşacağız. 3600 ek gösterge meclisten kanun olarak çıktığında  öğretmenlerin emeklilik döneminde ekonomik olarak katkı olacak, sağlık çalışanlarımız özellikle hemşirelerimiz bu göstergeden yararlanacak ve neler çektiğini tahmin bile edemeyeceğimiz emniyet mensupları alın terlerinin karşılığını bir nebze de olsun almış olacak.'' dedi.

''Polislerin emeğinin karşılığını vermek boynumuzun borcudur''

Başkan Sarıgül 3600 ek gösterge konusunda en çok emniyet mensuplarına vurgu yaptı. Zorlu şartlar altında mücadele veren polis memurlarının bu göstergenin çıkmasını sonuna kadar hakkettiğini vurgulayan Sarıgül ''Polis eşi ne demek, polis akrabası olmak ne demek anca yaşayanlar anlar. Polis tam sofraya oturduğunda telefon çalar ve günlerce görevde olabilir. Gençlerimizin uyuşturucu belasına bulaşmaması için narkotikte çalışan polislerin hakkı ödenmez. İstihbaratta çalışan emniyet mensuplarının her an hayati tehlikesi vardır. İşte bu emniyet mensupları 3600 ek göstergeyi beklemektedir. Türkiye Değişim Partisi iktidarında 3600 ek gösterge konusunu siyaset malzemesi yapmadan, vicdan meselesi haline getirerek gerçekten alın teri ve emeğin hakkını vermek bizim boynumuzun borcudur.'' şeklinde konuştu.(bGazete)

Editör: TE Bilisim