Şanlıurfa’nın nüfusu 3 milyona yaklaşırken koskoca kentte bir çok branşta doktorların olmadığı için Şanlıurfalı aileler Gaziantep ve Adana yollarına düşüyor.

Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da, her yıl ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor. Buna karşın yaklaşık 500 Bin Suriyeli vatandaş buna dahil değil. Şanlıurfa son yıllarda hastane yatırımına karşın  doktor kadrosunun yetersizliği nedeniyle dikkat çekiyor. Özellikle çocuk branşlarında ciddi eksikliğin olduğu Şanlıurfa'da, vatandaşlar başka illerin sağlık kuruluşlarında tedavi arıyor.

Şanlıurfa’da bulunan 2 bin çölyak hastasından 720’si çocuk  gastroloji bölümünde doktor olmaması hastaları çevre illere yönlendiriyor.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ’NDE BİR ÇOK BÖLÜM KAPANDI

Son yıl bir yılda Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde9’dan fazla bölüm kapandı. Kapanan bölümler nedeniyle çok sayıda hasta vatandaş çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kaldı. Göğüs Cerrahi, Önkoloji Bölümü, Hematoloji, Nefroloji, Patoloji, Çocuk Hematoloji, Çocuk Onkoloji ve Organ Nakli kapanan bölümler arasında yer aldı.

Şanlıurfalı vatanlaşalar, başta Milletvekillerine , Bürokratlarına, Vali,  Belediye başkanlarına ve Kentte bulunan yaklaşık Bin 300 STK temsilcilerine  seslenerek Şanlıurfa'nın sağlık sorununa bir çözüm bulunsun(Urfaantik)

Editör: TE Bilisim