Samsun'da Gazi Devlet Hastanesi önünde doktorların iş bırakma eyleminde gergin anlar yaşandı

Konya'da görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın ölümünün ardından Samsun'da doktorlar protesto amacıyla, iş bırakma eylemi kararı aldı. Karara bazı hastalar tepki gösterdi

Samsun'da başkanlardan asgari ücrete farklı görüş!

DOKTORLAR EYLEMDE

Görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın ölümünün ardından Samsun geneli kamu hastanelerinde hekimler iş bırakma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirme kararı aldı. 

HASTANE ÖNÜNDE GERGİN ANLAR

Bazı hastaların doktorların iş bırakmasına tepki göstermesi üzerine, hastalar ve güvenlik görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

NE OLMUŞTU?

Ekrem Karakaya, 6 Temmuz 2022 tarihinde görev yaptığı Konya Şehir Hastanesinde bir poliklinikte tedavi gören hasta Hacı Mehmet Akçay ile Doktor Ekrem Karakaya arasında çıkan tartışmada silahla vurularak öldürüldü. Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay'ın 1 ay önce Dr. Ekrem Karakaya'ya annesinin anjiyo tedavisini yaptırdığı, tedaviden bir süre sonra annesinin hayatını kaybettiğini ve annesinin ölümünden Dr. Ekrem Karakaya'yı sorumlu tuttuğu ve bu nedenle Dr. Karakaya'ya saldırıda bulunduğu öğrenildi. (Samsun Gazetesi)

Editör: TE Bilisim