Kaynarca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve doktor açığından muayene edilmeyen Nazmi Köken’in şikayeti üstüne Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

09/12/2019 tarihinde Yerel internet gazeteleri ve akabinde diğer yerel gazetelerde yer alan “Kaynarca’ ya acil doktor gönderilsin” başlıklı haberlerle ilgili gerekli inceleme yapılmıştır. Kaynarca Şehit Gökhan Ayder İlçe Devlet Hastanesi Acil Servisine giden hasta, kendisiyle ilgilenilmediğini iddia ederek, doktor yetersizliği olduğunu ifade etmiştir.

İlgili hastanın durumu incelendiğinde; 30.11.2019 tarihinde saat 19:18 civarı hastanenin acil polikliniğine kaydı yapılan Nazmi Köken’in saat 19:35’te fiziki muayenesi yapılmıştır. İlgili hekim hastanın vital bulgularını değerlendirmiş, damar yolu açılarak kan tetkik istemini gerçekleştirilmiştir. Geçici kabızlığın giderilmesi veya bağırsak temizliği sağlanması için hastaya tedavisi için rektal lavman yapılacağı belirtilmiş, hasta lavman tedavisini reddetmiştir. Lavman tedavisini kabul etmeyen hastaya bunun üzerine kendisinin uygulayabileceği rektal fitil ve krem reçete edilmiş ve taburcu edilmiştir.

Bilinci kapalı hastalar dışında yardımcı sağlık personelinin hastalara suppozituar uygulama zorunluluğu bulunmamaktadır.

Doktor yetersizliği olduğu ifade edilen hastanemiz “E-1 Grubu Hastane” statüsünde olup; Sağlık Bakanlığı Personel Dağıtım Cetveline göre; 2 Aile Hekimi, 1 İç Hastalıkları, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı ile 12 pratisyen hekimimiz mevcut durum itibari ile aktif olarak görev yapmaktadır.”

Editör: TE Bilisim