Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi ve Ürolojisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ayşenur Celayir, 1.5 yıl önce adına sahte hesap açılarak birçok aileye karşı pedofili suçu işleyen C.K. (24) ile mücadelesini ve bu süreçte yaşadıklarını SABAH'la paylaştı, aileleri uyardı.

Prof. Dr. Celayir, kendi adı kullanılarak birçok ailenin mağdur edildiği olayı şöyle anlattı: "Yaklaşık 1.5 yıl önceydi. Bir gün hastanenin sorumlu hemşiresi, 'Hocam sizin adınıza bir Instagram hesabı varmış' dedi. 'Benim öyle bir hesabım yok' diyerek konuyu önemsemedim. Ancak bir süre sonra hesabı incelediğimde kötü içeriklerin olduğunu, anne babalara 'çocuklarınızda bir anormallik olabilir' denilerek çocukların özel bölgelerine dair fotoğraflar istendiğini gördüm ve şok oldum. Ayrıca hesapta ahlaksızca pedofilik içerikler bulunuyordu. Hemen Bostancı'daki Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. Hem sahte hesap, hem de pedofilik içerikler hakkında şikâyetçi oldum. Olay savcılığa intikal etti. Savcılık araştırmasında bu kişinin C.K. olduğu tespit edildi. Bu şahsın daha önce de benzer suçlar işlediği, 'Zeynep Kamil' adıyla sahte hesap açtığı ortaya çıktı. Tutuklandı ancak 7-8 ay sonra salındı. Anlaşılıyor ki bu şahıs yenidenbazı aileleri tuzağına düşürdü. Mağdur aileler de bir şekilde bana ulaştı. Şimdi tekrar ortaya çıkan kişi aynı kişi mi, bir çete mi emin değilim. Yüzde 60 engelli olduğu söylenmişti. Böyle engelli bir bireyin tek başına bunları yapabileceğini düşünmüyorum. Son 2 aydır yine benim adımı ve fotoğrafımı kullandığı bir hesap ile aktif olduğunu fark ettim."

HEM ONUR KIRICI HEM DE SAPIKÇA

Yaşadıklarından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Celayir "Hem onur kırıcı hem de sapkın bir olay. En sonunda kendi adıma bir hesap oluşturdum ve ismimin kullanıldığı hesaplara itibar edilmemesi gerektiğini belirttim. Aileleri, bu sahtekârların tuzağına düşerek fotoğraf paylaşılmamaları, sosyal medyadan hiç bir doktorun tedavi uygulamayacağını bilmeleri konusunda uyardım" diye konuştu.

ÖRGÜTLÜ OLABİLİR

Yakalanan zanlının başka kişilerce kullanılıyor olabileceğini de söyleyen Prof. Dr. Celayir, "Örgütlü, sistematik bir suç da olabilir. Para kazanmak amacıyla bu görüntüler satılıyor olabilir ya da gerçekten pedofilik istismarlar söz konusu olabilir. Bu açılardan da da araştırılması gerekir" ifadesini kullandı.

BİR HASTA YAKINI 25 BİN TL DOLANDIRILDI

Kendi adının kullanılarak bir hasta yakınının 25 bin lira dolandırıldığını da aktaran Celayir, aileleri şu sözlerle uyardı: "Sosyal medyadan tanıştığınız kişilere asla çocuklarınızın özel bölgelerini ve yüzünü paylaşmayın. Hekimlerin Instagram'da dolaşacak vakti yok. Bir hekim, bir profesör, bir anne olarak adıma böyle bir hesap açılıp aileleri böylesine rahatsız eden bir durumun içinde adımın geçmesinden çok üzgünüm. Bu gibi kişilerin bu tür işleri bu kadar rahat ve cüretkârca yapabiliyor olmaması gerektiğini düşünüyorum."

DAHA FAZLA AİLEYE MUSALLAT OLMASIN

Öte yandan yine Prof. Dr. Ayşenur Celayir adıyla açılan Instragram hesabına (aysenur_celayir), 17 Temmuz'da çocuklarının video ve fotoğrafını gönderen Ayşegül G. de yaşadığı mağduriyeti SABAH'A anlattı. Instagram hesabına C.K'nın istek yolladığını söyleyen Ayşegül G, başından geçenleri şöyle ifade etti: "Profilimde oğlumla kızımın fotoğrafı var. 'Çocuklarınızda zayıflık var mı?' diye sorarak yanıt istedi. Ben de var deyince çocuklarımın rahatsızlıkları olabileceğini söyleyerek, çocuğumun sırtı, karnı ve özel bölgelerinin fotoğraflarını çekmemi istedi. Çektim, yolladım. Daha sonra şüphelenmeye başladım. Biraz araştırdıktan sonra sapık olduğunu öğrendim. Bir kaç arkadaşıma daha yazmış. Rahatsızlık ne olursa olsun, karın, ön bölge ve sırt fotoğrafları istemeye devam etmiş. Konuşmaya devam ettim. Bu sefer, 'Çocuğunuza zeytinyağı ile masaj yapın, bütün vücuduna masaj yapın ve bana 50 saniyelik video yollayın' yazdı. Başka çocukların da böyle bir şeye maruz kalmasını istemedim. Buna daha fazla göz yumamazdım. Daha sonra hastaneyi aradım ve hesabın gerçek doktora ait değil, sahte bir hesap olduğunu öğrendim. Etrafımda çok kişi vardı ve ben artık ailelerin bilinçli olmasını istiyorum. Hiçbir doktor telefon üzerinden tedavi uygulamaz. Ebeveynlerin bu konularda daha duyarlı ve bilgili olmasını istiyorum. Bu sapık bir daha salınmamak üzere yakalansın. Daha fazla aileye musallat olmasın."(Sabah)

Editör: TE Bilisim