Şanlıurfa'da kamu hastanelerinde şartlar her gün biraz daha zorlaşıyor.

Randevu alamayan vatandaşın sağlığa erişimi güçleşirken, gevşetilen tedbirler yüzünden kentte Covid vakaları yeniden artmaya başladı.

Türk Tabipler Birliği (TTB), artan salgın dalgasına karşı maske ve mesafe tedbirlerin yeniden uygulanmasını, başta  sağlık çalışanları, 50 yaş üstü yurttaşlar, COVID-19 için riskli kronik hastalar ve daha önce hiç aşılanmamış özellikle 12 yaş altı da dahil tüm bireyler başta olmak üzere aşılanmasının sağlanmasını talep ediyor. 

Bu uyarıya karşın Şanlıurfa'da hiç bir önlem yok yetkililer durumu sadece seyrediyor.

Durum her geçen gün kötüye giderken Haziran başında ayrılan ve hacca gittiği belirtilen İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Mehmet Gülüm hala ortada yok. 

HASTANELERDE KÖTÜ MUAMELE İDDİASI

Sağlıktaki sorunların bir çoğu liyakatsiz idarecilerden kaynaklanıyor. İlimizde Kamu Hastanesi yöneticilerinin aynı anda çok sayıda Doktora birden yıllık izin vermesi  hastaları kaderiyle baş başa bırakmış durumda. 

Hafta başında bir çok vatandaş Doktor olmadığı için hastanelerden muayene olmadan çıkmak zorunda kaldı. .Doktor istifası hemen onaylanması bir başka sorun. Oysa Hastane yönetiminin 60 gün yasal olarak doktoru burada tutma hakkı  var.

Şikayetlerin en çok geldiği hastanelerin başında  Eyyübiye'deki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi geliyor. Soğutma sisteminin çalışmadığı, sıcak suyun akmadığı hastanede, vatandaşlar kötü muameleden yakınıyor. 

Kaynak Linki:https://baraj.com.tr/haber/11377518/urfada-saglik-yerlerde

Editör: TE Bilisim