Dr. Abdulvahit SÖZÜER
 

1967 yılı İstanbul doğumlu olan Dr. Sözüer, 1992 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve Rize Hemşin Sağlık Ocağında sorumlu hekim olarak meslek hayatına başladı. Acil Servis Hekimi olarak göreve başladığı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2005-2010 yılları arasında Başhekim Yardımcılığı görevini yürüttü. 2011 yılından itibaren İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcılığı, ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği ve 663 sayılı KHK ile kurulan İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanlığı’nı yaptı.

2014-2017 yılları arasında Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığı, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttükten sonra İstanbul Bakırköy Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanlığı yaptı. Dr. Sözüer Ocak 2018 itibariyle Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim Dalı Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans Programını tamamlayan ve Merkezi satın alma, tıbbi tedarik, depo/stok yönetimi, ortak satınalma platformları, sağlık finansmanı, sağlık stratejilerinin geliştirilmesi gibi konularda kapsamlı çalışmalar yürüten Dr. Sözüer, evli ve 2 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilisim