Sağlıkta yönetici atamalarında sadece tek kriterin lisans mezunu olması nedeni ile malesef gündemden hiç düşmemektedir. Sağlık personeli zaten bu atamalarda liyakat ve ehliyet baz alınmadığı ve gelen yöneticinin işleyişi birim sorumlularından ögrenmeye çalışması nedeni ile işi ögrenemeden buda gider düşüncesinde. Zaten çogu zaman anlatsa da anlamıyor. Kendince bir yöntem geliştirmeye çalışıp, personele her türlü mobbingi uygularken burası bambaşkaymış diye diye mesaisini, tamamlamakta. Sağlık personeli atamalarada bir liyakat beklemez iken artık işlerine karışılmasın, gözlerine batırıla batırıla adam kayırmacılık yapılmasın istiyor ama nafile her gelen kendi yakınına olamayan konumlar ve ayrıcalıklar elde etme çabasında. Sağlık personeli düzelmeyecegini düşündüğünden artık Allah'a havale etmiş durumda.
Siyasi muhlefetinde gündeminden düşmeyen sözleşmeli yönetici atamaları son zamanlarda sendikalarında gündeminde.
Sebebin ne oldugunu iki kelime ile özetlemek mümkün. Bir sınavın olmaması, alınan maaşların bulunan kadrodan fazlası olması .Taliplilerin artmasına sebep olmaktadır.
Müracaatın ve sınavının olmadığı bilgi ve tecrübeden daha çok referansın geçerli oldugu sözleşmeli yöneticileri daha çok konuşruz.
Sahada asla görmediğimiz, başkanları, başkan yardımcıları ve uzmanları
Başhekim,müdür,müdür yardımcısı olunca büyük dağları ben yarattım küçük dağlara karışmadım edasında eli cebinde gezenler, personele selam vermeyen ama siyaset temsilcilerine ve sendika temsilcilerini kapıda hazır olda bekleyen,iş bilmeyen, iş bilmezliği ile personeli yoran sözleşmeli yöneticilere  sağlık personeli sesini duyuramaz.
Sağlık personeli ek ödemesini alamaz iken, kadrosunun bulunduğu emsalinden daha ek ödeme alan yöneticiler sağlık personelininsorunları çözülmez işleyişteki aksaklıklar son bulmaz.
Sağlık ta başarı isteniyor ise öncelik ile yönetci atamalarında ehliyet ve liyakat olmasını sağlayan bir sisteme geçilmelidir.
Sağlık Personeli aman ne söyler ise yapalım bize dokunmazın onun egosu ile ugraşamayacaz derdinde çalıştıgı kurumdan en hızlı ayrılmanın derdinde.
Sağlıkta iş yapan başarılı yönetciler dedikodu, iftira ve asılsız ihbarlar  ile küstürüldü. 
Ama iş  bilmeyen benim sendikamdan başka cümle kurmayanlar revaçta.
Çözüm sorunu söyleyen personel azarlanır ve asla sorun dile getirilmez.
Sağlıkta güç savaşlarının arasında sağlık personeli ayakta kalmaya çalışmakta.
Hasta memnuniyeti, çalışan memnuniyeti o kolay onları masa başında düzelnemek .
Pandemi döneminde dahi süreci örnek olarak yönetmesi gereken profosyonel sözleşmeli sağlık yönetcileri adam kayırmacılık,çalışanı daha fazla çalıştırmak, esnek mesai uygulmasında yapmış oldukları adaletsizlikler ile gündeme geldi.
İlgilenen bir müdürü, bir başhekim yardımcısı , 2 müdür yardımcısı olmasına rağmen kantin fiyatları gündemden düşmez iken sağlık personelinin çogu hastanede yemek yiyemiyor. Yemege çıkmıyor çıksada iki su alıp iniyor. Siz hiç yemek hizmetlerini dentleyen sözleşmeli yönetici gördünüz mü sahi. Ek ödemede alamayan sağlık personeli dışarıdanda yemek yiyemeyince  evden yemek taşıyor sayın yöneticiler
Editör: TE Bilisim