Sağlıkta tasarruf sağlamak, gereksiz bürokrasiyi azaltmak, kaynakları daha verimli kullanmak, şehir hastanelerine finasman sağlamak, döner sermaye ödemelerini artırmak, başka kurumlardan borç para almamak amacıyla Sayın Bakanımıza çağrımızdır.

Çılgın Proje..

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı yeniden şekillendirilmelidir.

Bakanlığın web sitesindeki verilere göre hali hazırda  11 genel müdürlük, 5 Başkanlık, 1 Kurum, 2-3 bakana bağlı birim bulunmaktadır. 

Sağlığa 4 tane genel müdürlük rahatlıkla yeter. 

Sağlıkta, 11 genel müdürlük yerine ;  Temel Sağlık Hizmetleri ( 1.basamak), Tedavi Hizmetleri ( 2.ve 3.Basamak), Yönetim Hizmetleri ( personel,yatırım,bilgi işlem) ve diğer işler için Genel Sağlık Hizmetleri ( sağlık hizmetleri genel müdürlüğü,diğer kapatılacak genel müdürlüklerin işleri vb) genel müdürlükleri kurulmalıdır

Bu genel müdürlüklere yeteri kadar genel müdür yardımcılığı ve daire başkanlığı tahsis edilebilir.  Ancak mevcut genel müdür yardımcısı ve daire başkanları sayısında  % 50 azaltma yapılmalıdır

Taşrada ise

Öncelikle sözleşmeli yönetici sisteminden vazgeçilmeli, il sağlık müdürü diğer bakanlıklarda olduğu gibi Cumhurbaşkanı kararnamesi ile atanmalıdır. Nufusa göre illere en az 1 en çok 5 sağlık müdür yardımcısı yine nufusa göre illere en az 2 en çok 10 şube müdürü tahsis edilmelidir.

Hastaneler 1  Başhekim, 1 hastane müdürü , 1 sağlık bakım hizmetleri müdürü ( başhemşire) tarafından yönetilmeli, bu kişilere 1 ila 5 arasında  yardımcı tahsis edilmelidir.

İlçe Sağlık Müdürlükleri kapatılmalı yerine Tsm Başkanları bakmalıdır

Milyonluk Tasarruf

Azalan yönetici sayısı burada görevli doktorların doktoruluk, sağlıkçıların sağlıkçılık, memurların memurluk yapmasıyla  her ay milyonlarca lira tasarruf sağlanmış olacaktır. 

Kağıtla kalemle tasarruf olmaz

Bakanlıktan son zamanlarda gönderilen yazılarda, kullanılan kağıtların ve kırtasiye malzemelerinin daha dikkatli kullanılması israf yapılmaması isteniyor.

Bu yukarıda bahsettiğimiz çözümlerin yanında bahsi bile konu olmayacak bir meseledir. 

Sayın Bakana rapor gitmiyor mu ?

Sayın Bakanın hem merkezdeki hemde taşradaki bürokratlardan doğru ve gerçek bilgilerin gitmediğini düşünüyoruz. Hem bakanlıkta hemde il sağlık  müdürlüklerinde  haddinden fazla yönetici var. Yöneticilerin o kadar çok boş zamanı varki üstüne vazife olmayan siyaset,sendika ve dernek işleri ile uğraşıyorlar...

bu bir personel sağlık net haberidir. 

Editör: TE Bilisim