İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız kent genelinde sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi. Sağlıkta torpil devrinin başladığını belirten Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sağlıkta dönüşüm adı altında sağlık sektörünü özel sektöre peşkeş çeken AKP iktidarı Entegre Sağlık Kampüsleri ile vatandaşı sermaye babalarının eline bıraktı. Türkiye’nin dört bir yanında kurulan Entegre Sağlık Kampüsleri ile sağlık sektörü yap-işlet-devret modeliyle, hasta garantisiyle özel inşaat firmalarına peşkeş çekildi.

“KOCAELİ’DE SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ BİTİRDİLER”

Kocaeli’de, iktidarın Türkiye modelini dahi uygulayamadılar. Büyük bir beceriksizlikle Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’nü yıllardır bitiremediler. Entegre Sağlık Kampüsü’nü bitiremediler ancak Kocaeli’de sağlık sektörünü bitirdiler. Bugün gelinen noktada yetersiz personel, yetersiz tıbbi ekipman ve malzeme nedeniyle Kocaeli halkı hastane kapılarında sürünmeye başladı. Basit bir randevu için haftalar sonrasına gün alabilen Kocaelililer, olası MR ve benzeri tahliller için aylar sonrasında sıra bulabiliyor. Ameliyatlarda da durum aynı. Aylarca sıra bekleniyor.

“SON DÖNEMİN MODASI TORPİL”

Kocaeli sağlık sektöründe son dönemin modası torpil. Hastane yöneticilerini ve siyasileri tanıyanlar araya adam sokarak randevularını yakın tarihlere çekiyor. AKP İl Başkanlığı’ndan dahi torpil ile hastanelere randevu için kimseler yönlendiriliyor. Ancak bütün bu torpile rağmen sağlık sistemindeki çöküş nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor. AKP’nin elinde mali olarak batık hale gelen devlet hastaneleri ameliyat için malzeme bulamıyor. Ameliyat günü gelsin diye aylarca bekleyen vatandaşlar ameliyat günü geldiğinde ‘malzeme yok’ denilerek geri çevriliyor. Ameliyatlar iptal ediliyor, aylar sonrasına yeniden gün veriliyor.

“SAĞLIK SEKTÖRÜ İYİ OLACAK”

AKP iktidarı çürüdü. Sağlık sektörü çürüyor. Türkiye’nin tek kurtuluşu İYİ bir iktidarda. Millet İttifakı olarak göreve geldiğimizde önceliklerimizin başında sağlık sektöründeki sorunların çözülmesi gelecek. Özel sektörle yapılan anlaşmalar yeniden gözden geçirilecek. Devlet hastanelerinin mali durumları düzeltilecek. Tek bir vatandaşımız dahi aylar sonra randevu almak zorunda kalmayacak. Tek bir vatandaşımız dahi malzeme satın alınamadığı için kapıdan çevrilmeyecek. Millet İttifakı ile Türkiye İYİ olacak, Kocaeli İYİ olacak, sağlık sektörü İYİ olacak.(Bağımsız Kocaeli)

Editör: TE Bilisim