Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir, “Daha önce çalışanlara mobing yaptığı için sendika olarak sağlık müdürlüğüne hakkında şikayette bulunduğumuz Suruç devlet Hastanesi başhekimi çalışanlar üzerindeki baskıyı farklı bir boyutta taşıdı. Acil röntgen için iki personelin olması gerektiği, hastane taşındığı günden itibaren dile getirilmekteydi Bir türlü sesimize kulak verilmedi. Nöbetçi arkadaşlar yemek ve lavabo ihtiyaçlarını gidereceği vakitlerde acil röntgende personel olmadığı için hasta yakınları tarafından sözlü hakaret ve fiziksel şiddete gidecek kadar büyük sorunlar yaşıyor. Son olarak arkadaşlar ihtiyaçlarını gidereceği zamanlar röntgen kapısına ‘yemeğe gidiyorum’ veya ‘lavaboya gidiyorum’ diye kağıt asmaya başladılar. Çünkü hasta ve hasta yakınları haklı olarak bu personel nerde burası acil diyerek soru soruyorlar. Bunu gören başhekim röntgen teknisyen odasına gelerek ‘siz terbiyesizsiniz..insan olun..’ tarzı hakaretler edip gitmiştir. Bunun için 14 kişinin ayrı ayrı bunu dile getiren yani personelin ihtiyaçlarını giderdiği yemek ve lavabo zamanlarında sorumluluğun kime ait olduğuna dair dilekçeleri aylar önce idareye verilmesine karşın dilekçelere herhangi bir cevap resmi olarak verilmemiştir” dedi.

Yabir, "Ocak ayın nöbet listesini dün gece yarısında değiştirerek çalışanların gece saat 24.00’da nöbet değişimi yapmasına karar vermiş. Gece yarısı nöbette gelecek ve nöbette çıkacak arkadaşlara servis aracı tahsis edilmemiştir. Nöbete gelen ve çıkacak olan arkadaşların güvenliğinin sorumlusu kim olacak? " diye konuştu.

BAŞHEKİM: KURALLARA GÖRE HAREKET EDİYORUZ

Nöbet değişimlerin gece saat 24.00’a alındığı bilgisinin doğru olduğunu belirten Hastane Başhekimi Necmi Eşiyok, bu durumu, idarenin tasarrufu olarak yorumladı. Keyfi olarak bir değişiklik yapmadığını ifade eden Eşiyok, "kesinlikle kimseye hakaret etmedim. Acil röntgende tek kişinin çalışmasına gelince de Ceylanpınar’da Viranşehir’de ve Birecik’te de aynı durum var. Kesinlikle egomu tatmin etmek için yaptırım uygulamıyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim