Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, sağlık çalışanlarının ücretsiz toplu taşıma kullanım süresinin 31 Aralık'a kadar uzatılmasını kararlaştırdı.

Sağlık çalışanlarının ücretsiz toplu taşıma süresi uzatıldı

AK Parti Sincan Meclis Üyesi Nihat Yalçın, Kovid-19 ile mücadelede görev yapan sağlık çalışanlarının 30 Haziran'a kadar olan ücretsiz toplu taşıma kullanım süresinin 31 Aralık 2021'e kadar uzatılması için önerge verdi.

Önergesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yalçın, devletin bütün kurumlarıyla Kovid-19 sürecinde vatandaşların ve sağlık çalışanlarının yanında olduğunu belirtti.

EGO Genel Müdürlüğünün 22 Mart 2020'de aldığı kararla sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu taşıma hizmeti verdiğini anımsatan Yalçın, "Bu karar 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı. Bu karar revize edilerek yıl sonuna kadar uzatılmasını istiyorum. Çünkü pandemi koşulları her ne kadar azalmış olsa da tamamen bitmediği için sağlık çalışanlarımıza destek olması açısından uzatılmasını öneriyoruz. Burada görüşülmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mecliste kürsüsü bulunan MHP, CHP, İYİ Parti'nin temsilcileri, yaptıkları değerlendirmede önergeye destek vereceklerini ifade etti.

Sağlık çalışanlarına 31 Aralık 2020'ye kadar ücretsiz toplu taşıma hakkını tanıyan önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilisim