CovId-19’un meslek hastalığı sayılması için TBMM Sağlık Komisyonu’nda mutabakata varılmasına meslek örgütleri temkinli yaklaştı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, “AKP ve MHP yan çizebilir. Henüz komisyona gelmedi” dedi.

Sağlık meslek örgütlerinin aylardır verdikleri mücadeleye iktidar kanadından ilk yanıt geldi. Sağlık Komisyonu Başkanı AKP’li Recep Akdağ Covid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilebileceğini açıkladı. Akdağ, yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, Covid-19’un meslek hastalığı sayılması talebinin Meclis Komisyonu’nda kabul edilmediğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bu konuda partiler arasında mutabakat sağlandı ama kanun metni henüz komisyona getirilmedi. Önce kanun metni hazırlanıp komisyona getirilmeli, burada onaylanmalı ve ardından da Meclis Genel Kurulu’nda getirilerek kabul edilmeli. Mutabakat sağlansa da ben AKP ve MHP’nin yan çizeceğini düşünüyorum. Yan çizmezlerse ve kabul edilirse bu gelişme bizi mutlu eder.”

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için kanun teklifimizin komisyon gündemine alınmasını talep ettik. Mutabakat var ancak daha komisyon gündemine alınıp geçmedi” dedi.

***

174 sağlıkçı hayatını kaybetti

İzmir Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada “Covid-19 tüm sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak bir an önce yasalaşmalıdır” denilerek 174 sağlıkçının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, TTB’den yapılan açıklamada da Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Cuma Kaşık’ın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim