Atatürk Kent Meydanı’nda sağlık çalışanlarının çocukları pandemi döneminde anne ya da babalarının çalışma tempolarından etkilenip anne-babalarına destek vermek ve her zaman yanlarında olduklarını belirtmek amacıyla “pandemi ile mücadelede bizde varız” diyerek vatandaşları mobil aşı tırına yönlendirdi.

       Genç gönüllüler, meydanda olduğu gibi şehrin çeşitli yerlerinde vatandaşlara broşürler dağıtarak kent meydanında kurulan mobil aşı tırında randevusuz aşı olabilecekleri, ildeki kamu ya da özel sağlık kuruluşları ile üniversite hastanesinde randevulu-randevusuz aşılarını yaptırabilecekleri yönünde bilgi verdi, aşı olmak istemeyenleri ikna etmeye çalıştı.

“ANNEMİN YÜZÜNÜ GÖREMEDİM”

Korona virüs salgını nedeniyle filyasyon ekibinde çalışan annesinin çoğu zaman yüzünü göremediğini belirten Sağlık çalışanı çocuğu Ahmet Doğan, babasının kronik hastalıkları olduğu için bu dönemin kendisi için korkulu geçtiğini ifade etti.

Doğan, “Annem filyasyon ekibinde olduğundan dolayı mesai saatleri değişti, çoğu zaman yüzünü dahi göremedim. Neyse ki aşılamayla birlikte vaka sayılarında azalmalar görüldü, biraz daha mesai saatlerinde gevşeme oldu. Babam kronik hastası annemin eve getirteceği her hangi bir virüs babamı etkileyeceği için bundan çok korkuyordum. Annem virüs kapsa çok etkilenmezdi ama babamın kapmasından çok korktum” dedi.

“AŞI HAKKINDA YANLIŞ ALGI VAR”

Kovid-19 ile mücadele kapsamında yapılan aşılamalar hakkında bazı vatandaşlarda yanlış algının olduğunu ve sırası gelen herkesi aşı olmaya davet eden sağlık çalışanı çocuğu Emir Özen şunları söyledi: “Aydın, aşılama konusunda en iyi illerden olduğu için insanları aşılamaya daha çok teşvik etmek için biz de gönüllü olduk. Annemde babam da sağlık çalışanı herkes aşılansın diye broşür dağıtıyoruz. Aşı olalım ki pandemiden kurtulabilelim bizlerde anne babalarımızla eski günlerdeki gibi güzel vakitler geçirelim. İnsanların aklında aşı hakkında yanlış algı var. Lütfen aşı olalım”

Editör: TE Bilisim