Sağlık Çalışanlarının maaşlarının nasıl eridiğini geçtiğimiz gün yaptığımız haberimizde gündeme getirmiştik.  Gündem yaratan o haberimiz için tıklayın

Maddi kayıpları yanı sıra sosyal ve manevi haklarda da erime yaşanıyor. 

Sağlık Çalışanlarının yemeklerinden pişmiş kertenkele çıkıyor, hastane kantinlerinde 0,35 kuruşluk 3'ü 1 arada neskafeye 5 lira ödeniyor. Servis ve kreşden söz etmek ise imkansız.

Yemek firmaları tarafından çıkartılan hastane yemeklerinden en az maliyetle en fazla kişiyi doyurma mantığı güdülüyor. Yemeklerde lezzet olmadığı gibi hijyende yok. Denetimden yoksun hastane yemekhaneleri şifa ocağında zehir satıyorlar.

Hastane kantinleri sağlık çalışanları ve hastaları resmen soymakta. Vahiş bedeller karşısında sorumlu olan başhekimlerin bu durum umurlarında dahi değil.

Mobing giderek artıyor. Yöneticiler astlarına sistematik şekilde baskı uyguluyor. Yüze gülen yöneticiler arkadan iş çevirip personelin açığını arıyor.

Çoğu hastanede servis ve kreş yok. Yemeğin düzgün çıkmadığı yerde kreş zaten ütopik olurdu.

Dinlenme odaları ya az sayıda yada şartları çok kötü. Havalandırması, penceresi olmayan hemşire dinlenme odaları var. 

İş Yükü Arttı

Bazı hastanelerde çalışan doktor ve hemşireler cep telefonları ile adımlarını ölçtü. Buna göre acil servis hemşiresi ve doktorları 24 saatlik bir nöbette 20-25 bin arası adım atıyor. 80-90 kat çıkıyor..

Malpraktis davaları arttı, hasta memnuniyeti arttarken çalışan memnuniyetini düşünen yok. Her gün farklı yerlerden sağlıkta şiddet haberleri geliyor. TV dizisinden sosyal medyaya kadar bütün alanlarda sağlıkçılara şiddette göz yumuluyor.

 

Editör: TE Bilisim