Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, "Ulusa Sesleniş" konuşması yapacak...

Erdoğan, geçen günlerde canlı bağlantı ile katıldığı AK Parti'nin il kongrelerinde söz konusu yapacağı konuşmayı duyurmuş ve "İzlemenizi özellikle tavsiye ediyorum. İnşallah size birçok güzellikleri takdim edeceğim" demişti.

Şimdiii...

Yıllardır müjdeli haber bekleyen sağlıkçıların gözü, kulağı Erdoğan'ın yapacağı konuşmaya çevrilmiş durumda.

Umutlar, hayaller, beklentiler...

Sağlık emekçileri, "İnşallah Cumhurbaşkanı sağlık personelinin yüzünü güldürecek açıklamalar yapar. Bu süreçte çok yorulduk... Yorgunluğumuzu az da olsa unutturacak müjdeli haberler bekliyoruz..." diyor...

Pekiii...

"Sağlık emekçilerini en çok hangi müjdeli haber mutlu eder?" sorusunu, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse'ye yönelttik.

Köse, sağlık mesleğinin farklı bir aşkla yapıldığını ve bu aşkı sağlıkçı olmayanların anlayamayacağını öne sürdü.

Veee...

Köse, kamu çalışanlarını mutlu edecek, umutlarını yeşertecek müjdeli haberleri ise şöyle sıraladı:

***

"Cumhurbaşkanı ekstra müjdeler vermeli!"

"Cumhurbaşkanı 'Müjde vereceğim!" dedi. Kamu çalışanları gerçekleşen enflasyon üzerinden aldıkları zamla sürekli fakirleştiler. Bunu telafi edecek zam personeli mutlu eder. Cumhurbaşkanının sözü olan 3600 ek göstergenin bir an önce tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde çıkması mutlu eder. Gelir vergisi matrahının yüzde 15'e sabitlenmesi, liyakatin ön planda olacağı her türlü ayrımcılıktan öte görevde yükselme ve unvan değişikliğinin yapılabilmesine dair düzenlemeler, hizmetlilerin memur kadrosuna geçirilmesi, her türlü sınavda mülakatın kaldırılması, döner sermaye uygulamasının sistemden çıkarılması ve tek maaş uygulamasına geçilmesi sağlık çalışanlarını mutlu eder.

Bunların hepsi bir araya gelse bile sağlık çalışanlarının hakkı teslim edilmiş olmaz! Çünkü yıllardır birikmiş mağduriyetlerin giderilmesi açısından saydığımız müjdelerin dışında 'ekstra' müjdeler ortaya koymalı Sayın Cumhurbaşkanı!.."

***

Köse, ayrıca sağlık çalışanlarının beklentilerini bu sözlerle ifade ederek, her türlü hastalık riski ile karşı karşıya kalan, hatta ölümü bile göze alarak sevdiklerinden ayrılan sağlık çalışanlarının, özellikle salgın döneminde yaptıkları fedakârca hizmetlerinin mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Evet, sağlık emekçileri bugün çok heyecanlı ve meraklı...

Bakalım "torbadan" ne çıkacak!

Dileğimiz; gözbebeğimiz, vazgeçilmezimiz olan sağlıkçılarımızın yıllardır bekledikleri, umut ettikleri mali ve özlük haklarına bir an önce kavuşmaları...

Bir gün mutlaka!..

Lale Akasoy-Yenidönem
Editör: TE Bilisim