Sağlıkta Şiddet sadece fiziki şekilde gerçekleşmiyor. Devletin yasal şikayet merciler üzerinden de sağlıkta şiddet ve mobbing yapılıyor. Hergün yoğun iş yükü ve stres altında görev yapan sağlık çalışanları CİMER ve SABİM den gelen aslı astarı olmayan şikayetlerle rencide ediliyor. 

Rakamlar açıklanmadığı için net sayı veremiyoruz ancak 400 yataklı bir devlet hastanesine günde 15-20 , 500 bin nufuslu bir ilin müdürlüğüne günde  9-10 tane SABİM ve CİMER şiyakeyeti geliyor.

Vatandaşın hak araması ve hakkına kavuşması önemli ancak bu faydalı iki kurum maalesef hasta ve yakınları tarafından kötü niyetli olarak kullanılıyor.

Klavye başından sadece birkaç bilgi ile isteyenin istediğini şikayet ettiği bu sistem biran önce değişmeli. İnternetten sadece ön başvuru yapılmalı, şahsen ilgili kuruma başvurmayanların şikayeti dikkate alınmalıdır.

İşte size gülermisin ağlarmısın şikayeti

... iyi günler sayın yetkili annem ... ili ... ilçesinde yaşamakta ve uzun yıllardır nefes darlığı çekmektedir. Evimize nerdeyse hergün ambulans gelmektedir. ... tarihinde gelen ambulanstaki başörtülü görevli anneme  kaba davranmış ve onu komşuların önünde küçük düşürmüştür vs.... ilgili görevli hakkında gereğinin yapılmasını istiyorum...

yukaraki şikayete bakınca evet şikayeti yapan kişi ilk başta haklı gibi görünsede şikayeti 3 yıldır Türkiye'ye gelmeyen şahsın Almanya'daki oğlu 3 bin km uzaklıktan klavye başından  yapıyor... 

Şikayeti araştıran görevliye hasta teyze '' oğlum 3 yıldır Almanya'da izne gelmiyor, olayı abartıp insafa gelsin, izne gelsin diye dert yandım, görevli kızdan memnundum... 

Bu ve buna benzer örnekler çoğaltılabilir.

CİMER ve BİMER şikayetleri için hastane ve müdürlüklerde birçok memur görevlendirilmiş ve gereksiz iş yükleri artmıştır. Vatandaşın yargıdan, emniyetten, eğitimden vs bütün hizmetlerin yanında en çok memnun olduğu kurum sağlık. Memnuniyetin arttığını bizzat göevdeki Sağlık Bakanları defalarca açıkladılar.

Yetkililerin aslı astarı olmayan sebeplerden değişik zaman dilimlerinde , nöbet çıkışlarında personelli ifade için, bilgi için çağırmaları hem onur kırıcı hemde vakit kaybıdır.

Editör: TE Bilisim