Urfa Postası'nda yer alan haber;

Şanlıurfa’nın merkez Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yaşayan 4 yaşındaki Gamze A., ağabeyi ile markete gittiği esnada yanlışlıkla bir fırının söndürmeden çöp konteynırın yanına döktüğü külün içine düştü.  Talihsiz kız çocuğunun vücudunun küle temas ettiği yerlerde birinci, ikinci ve üçüncü derecede yanıklar oluştu.

DOKTOR “YATIŞ GEREKMEZ” DEDİ!

Olayı duyan baba Şevket A. feci şekilde vücudu yanan kızını apar topar Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Binaya götürdü. Acil Polikliniğinde tedavi altına alınan Gamze, acil doktorunun yanıklarla ilgili bilgi vermesinin ve ilaç yazmasının ardından taburcu edildi. Gamzenin yakınlarının ısrarına rağmen doktor hastaneye yatışı kabul etmezken “Birinci ve ikinci derece yanıklarda yatış gerekmez” dedi.  4 günde bir Gamze’yi pansuman yaptırmaya götüren aile 13’üncü günden sonra Gamzenin ayaklarında ve kalçasındaki yanıkların çok kötü duruma geldiğini fark etti.

“BU HASTA NASIL EVDE TEDAVİ GÖRDÜ?”

Baba Şevket A. son çare olarak kızını Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin Yanık Merkezine götürdü. Merkezde Gamze’yi Prof. Dr. Mehmet Demircan muayene ederken Demircan aileye “Bu hastayı neden Urfa’da hastaneye yatırmadınız? Bu hasta nasıl evde tedavi gördü. Hemen ameliyata almalıyız” dedi.  Merkezde yatışı yapılan talihsiz Gamze, ertesi gün ameliyata alındı.  Ameliyatın ardından yanıkları büyük oranda iyileşen Gamze’nin durumu her geçen gün iyiye gidiyor.

“SAĞLIK SKANDALINA YETKİLİLER EL ATMALI”

Kızının 13 gün boyunca çektiği, acıyı, ıstırabı kendi evinde dindirmeye çalıştığını söyleyen acılı baba Şevket A.,  Gamze’nin ağlama seslerinden komşularının rahatsız olmaması için kapı pencereleri kapattığını dile getirdi.  Urfa’daki doktorların söylediklerini harfiyen uyguladıklarının altını çizen Şevket A., “Doktorun önerdiği ilacı piyasada bulamayınca internette araştırıp aldım, ama ne çare ki hiç bir şey fayda etmedi. Çok şükür şu anda kızımın durumu iyiye gidiyor. Bu sağlık skandalına yetkililer el atmalıdır. Bakan Fahrettin Koca, Vali Abdullah Erin ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm’e sesleniyorum” dedi.

“BASİT YANIKLARSA NİYE AMELİYAT EDİLDİ?”

“Şimdi yetkililere şu soruyu sormak istiyorum” diyen Şevket A., “İleri derecede yanıkları olan bir çocuğun neden hastaneye yatışı yapılmıyor. Madem hastaneye yatışı yapılmayacak derecede basit yanıkları varsa benim hastam 13 gün sonra neden ameliyat ediliyor?” diye sordu.

Hastane yönetiminin ise olayı araştırdığı öğrenildi.

Kaynak:

Editör: TE Bilisim