Başkent'te çeşitli yerlerde şubesi olan City Gross market çalışanlarında koronavirüs tespit edildi. Market 9 çalışanının test sonucunun pozitif çıkmasının ardından açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "Hiçbir çalışanımızın ve misafirlerimizin zarar görmemesi için çaba, emek ve gayret sarf etsek de bazı personellerimizin aile fertleri ve dış etkenlerden etkilenmesi sonucunda Merkez şubemizde 22.04.2020 tarihinde hastaneye başvuran bir çalışma arkadaşımızın COV1D-19 testi sonucu pozitif olarak bugün itibariyle önümüze gelmiştir" ifadesi kullanıldı.

MARKET AÇIKLAMA YAPTI

Dev zincir market çalışanlarında koronavirüs çıkmasının ardından açıklama yaptı. Marketin yapmış olduğu açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"Her ne kadar İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler doğrultusunda tüm tedbirleri almış olup; bu sureti etkilenmeden hiçbir çalışanımızın ve misafirlerimizin zarar görmemesi için çaba, emek ve gayret sarf etsek de bazı personellerimizin aile fertleri ve dış etkenlerden etkilenmesi sonucunda Merkez şubemizde 22.04.2020 tarihinde hastaneye başvuran bir çalışma arkadaşımızın COV1D-19 testi sonucu pozitif olarak bugün itibariyle önümüze gelmiştir. 23.04.2020 tarihinden başlayarak 4 gün süre ile ilan edilen sokağa çıkma yasağı süresince tedbir amaçlı hastaneye gönderilen 9 çalışma arkadaşımızın daha test sonuçlarının pozitif olduğu rapor olarak bugün itibariyle önümüze gelmiştir"

ALINAN ÖNLEMLERİ PAYLAŞTI

Market çalışanlarında koronvairüs tespit edilmesinin ardından almış oldukları önlemleri paylaştı. Yapılan açıklama şu şekilde:

İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğüm görüşmeler neticesinde Acity AVM arkasında yer alan Merkez şubemizde yapılacak dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri süresince ticari faaliyetlerini durdurma kararı aldık.

Kapalı kaldığı süreçte merkez mağazamızda çalışan personellerimizi 14 gün süre ile istirahata çıkardık.

Bu süreçte mağazamız Sağlık Bakanlığı'nın Biyosıdal Urun Kullanım Yönetmeliği'ne uygun ilaçlar kullanan profesyonel firmalar tarafından dezenfekte edilecek ve yapılan dezenfesiyon işlemi sosyal medyadan canlı olarak paylaşılacaktır.

Açıkta olan ürünler İlçe Zabıta Müdürlüğü nezdinde imha edilecektir.

Bütün şubelerimizde vardiya değiştirilmiş olup; personelin birbirleri ile temasının önüne geçtik.

Bundan sonraki süreçte çok sıkı tuttuğumuz önlemler ve tedbirleri daha da arttırmaya devam edeceğiz. Çok şükür diğer şubelerimizde şu an için herhangi bir pozitif yakaya rastlanmamıştır. Olası bir pozitif yaka olur ise bunu tekrar siz değerli misafirlerimiz ile paylaşacağız.

Editör: TE Bilisim