Samsun'un İlkadım İlçesinde  Derecik Mahallesi sakinleri, Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin  kapatılacağı iddiası üzerine davul zurna eşliğinde protesto gösterisi yaptı.

İlkadım ilçesi Derecik mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezleri'nin kapatılarak başka mahalleye taşınacağını söyleyen vatandaşlar, bu duruma yaptıkları protesto gösterisi ile tepki gösterdi.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ KAPATILMASIN

Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanan mahalle sakinleri, yaptıkları eylemde davul zurna çaldırdı. Aile Sağlığı Merkezleri'nin yetersiz olduğu gerekçesiyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kapatılmak istendiğini söyleyen Derecik mahallesi sakinleri eylemde merkezin kapatılmamasını istedi.

Samsun TSO üyelerine e-ticaret eğitimi

ARSASINI MAHALLE HALKI VERDİ

Vatandaşlar adına açıklama yapan mahalle sakini Çetin Akduman, "Arsası 20 yıl önce mahallemiz tarafından hazineye bağışlanarak yapılan Sağlık Ocağımız İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kapatılmak ve başka bir mahalleye taşınmak istenmektedir. Bu zamana kadar konunun muhatapları ile yapmış olduğumuz görüşmelerden de ne yazık ki netice alınamamış, mahalle halkının haklı talepleri sürekli olarak göz ardı edilmiştir. Binanın fiziki şartları yeterli olmasına rağmen yetersiz olduğu bahane edilmektedir. Sağlık Ocağı binasında şayet bu fiziki yetersizlik bulunursa  üzerimize düşen maddi ve manevi ne varsa yapmaya hazırız." dedi.

Açıklama sonrası vatandaşlar Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi önünde davul zurna eşliğinde halay çekti.

Haydar ÖZTÜRK-Samsun Gazetesi

Editör: TE Bilisim