Çankırı’da, FETÖ/PDY örgütünün sağlıkçılar yapılanması davasında 2'si firari 28 sanıklı davada 19 sanık beraat etti. Davada 7 sanık suçlu bulunarak çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırıldı. Çankırı’da 22 Mart 2016 tarihinde FETÖ/PDY örgütüne yönelik ilk operasyon olma özelliği taşıyan FETÖ’nün sağlıkçılar yapılanmasına ilişkin Çankırı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında 19 sanık beraat etti.

Firari imamların dosyası ayrıldı –

Çankırı Ağız Ceza Mahkemesinde FETÖ/PYD örgütüne yönelik sürdürülen sağlıkçılar davasında 23. celsede karar çıktı. Davanın karar duruşmasında 18 sanık ve sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme Firari İl İmamı Abdullah Özdemir ve Sağlık İmamı Mustafa Kütük’ün dosyalarin ayrılmasına kara verdi. Firari imamların tutuklanmalı yakalama kararının devamına karar verdi. Sağlık tepe yöneticileri Akan ve Yetkin aklandı- Sağlıkçılar davasında en dikkat çeken kararlar ise terör örgütü üyeliği ile suçlanan, Çankırı sağlığında vesayet düzenine karşı savaş açan Çankırı İl Sağlık eski Müdürü Halil Nevzat Yetkin ve Kamu Hastaneleri eski Genel Sekreteri Dr. Selçuk Akan’la ilgiliydi. Geçmiş dönemde Çankırı sağlığının iki tepe yöneticisinin beraat etmesi, Akan ve Yetkin’e karşı hastanede vesayet düzenini korumak isteyen belli grupların intikam almak amacı ile iftira ve komplo kurdukları iddialarını kuvvetlendirmiş oldu. Mahkemeden aklanan bir çok ismin iftira ve komplonun parçası olan isimlere karşı dava açmaya hazırlandığı haber merkezimize gelen bilgiler arasında yer alıyor.

FETÖ dernek temsilcilerine ceza geldi –

MEVA Çankırı İl Temsilcisi Recep Şenel, Çankırı Sağlıkçılar Derneği (ÇASAD) Kurucu Başkanı İsmail Çağatay Topçu, Ufuk Sağlık Sen Çankırı İl Temsilcisi Ayhan Aykutluğ ve Cihan Haber Ajansı İl Temsilcisi Kemalettin Sazoğlu ceza alan isimler arasın da yer aldı. On dokuz sanık beraat etti – Karar duruşmasında terör örgütüne üye olma suçundan yargılanan; Ali Kocabıyık, Abdullah Yemişenözü, Halil Nevzat Yetkin, Murat Konuşkan, Selçuk Akan, Tuğba Karakaya, Habibe Ak, Ahmed Şadi Kılınç, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan yargılanan; Kurtuluş Onay, İbrahim Saygılı, Hüseyin Şentürk, Cafer Gençtürk ve Tuncay Arık, 6415 sayılı kanuna muhalefet suçundan yargılanan; Ünal Sarı, Selim Ünsan, Zeynep Katipoğlu, Kemal Erdem, Orhan Aslan ve Aydın Öztürk’e savunmalarının aksinin kanıtlanamadığı ve cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak kesin, yasal ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçe gösterilerek, sanıkların beraatına karar verdi.

Yedi sanık ceza aldı

– Heyet, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Ayhan Aykutluğ ve İ. Çağatay Topçu’ya 6 yıl 10 ay 15 gün, Hacer Yıldırım, Hüsne Karaca Akbaş ve Recep Şenel’e 6 yıl 3 ay, Kemalettin Sazoğlu ve Ali Kuş’a 4 yıl 2 aydan oluşan çeşitli hapis cezalarına çarptırdı. Mahkeme kararlara itirazın istinaf yolu açık olmak üzere ceza alan sanıkların karar kesinleşinceye kadar yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararının devamına karar verdi. Çankırı Postası
 

Editör: TE Bilisim