Kocaeli Şehir Hastanesinin tamamlanma tarihi yaklaştıkça kentimizdeki sağlık faaliyetleri noktasında nasıl bir görüntü ortaya çıkacak merak ediliyor. Çünkü Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yaptığı planlamaya göre Şehir Hastanesi tamamlanınca Derince Eğitim ve Araştırma, İzmit Seka Devlet ve Kocaeli Devlet hastanelerinin kısmi şekilde Şehir Hastanesine taşınacak. Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ise tamamen Şehir Hastanesine kaydırılacak.

ORADA TEDAVİ OLMAK İSTEYECEKSİNİZ

Konuyla ilgili EN Kocaeli’ye açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de herhangi bir hastanenin kapanacağı şeklindeki ifadelerin doğru olmadığını ifade etti. Pehlevan şunları söyledi:
“ Kocaeli Şehir Hastanesi hızla devam ediyor. Orası tamamlandığında gerçekten çok güzel bir yer olacak. Emin olun sizler de orada tedavi olmak isteyeceksiniz.

PERSONEL İHTİYACI DA VAR

Kentimizde herhangi bir hastanenin kapanması söz konusu değil. Bir kaydırma işlemi var. İzmit Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kısmi taşınmalar olmasını planlıyor bakanlık. Nihayetinde Şehir Hastanesinde de ciddi bir personel ihtiyacı oluşacak. Bunların doldurulması gerekiyor.

BAKANLIK ELİYLE YÜRÜTÜLÜYOR

Bunun yanı sıra İzmit Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin şehir hastanesine taşınma planı var. Bir tek bu binanın tamamen boşaltılacağı düşünülüyor. Bunlar bakanlık eliyle yürütülen işler. Şunu diyebilirim:

BU BİR KAPANMA DEĞİL

Kocaeli’de herhangi bir hastane kapanmayacak. Bu bir kapanma değil. Tüm hizmetler daha iyi koşullarda verilmeye devam edecek. Sadece hizmetler kaydırılacak. Daha geniş imkanlarla vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.(En Kocaeli)

Editör: TE Bilisim