Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için çıkarılan yeni yasa 12 Mayıs 2022 gecesi Meclis’ten geçti. Yeni düzenlemeye göre, 'düzgün' görünüm iyi hal indirimi sayılmaktan çıktı. Ancak sağlıkçılara yönelik saldırılar hala sürüyor. Saldırılardan Nazilli Devlet Hastanesi’nde görevli iki hemşire de nasibini aldı.

Hastanede görevli ebe hemşire Özlem Ayşe T. ile Canan Ö, çocuklarından kan aldırmak isteyen Emrullah E. ve Naz Elif E’nin saldırısına maruz kaldı. Hemşireler doktor odasına kaçarak canlarını zor kurtardı.

İki hemşire el yazısıyla saldırıyı anlattı, güvenlik görevlileri de zabıt tuttu, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Başhekim Necati Akkaya’dan saldırıya yönelik bir açıklama gelmeyince devreye Aydın İl Sağlık Müdürlüğü girerek hemşirelere sahip çıktı.

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, sağlıkta şiddete asla taviz vermeyeceklerini belirterek soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Açıkgöz, “Olay artık yargıya intikal etmiş durumda. Personelimizin şikayet dilekçesi, darp raporları ve görgü tanıklarının ifadeleriyle birlikte savcılığa teslim edildi. Dava süreci başlayacak ve biz bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.(Manşet Aydın)

Editör: TE Bilisim