gumuskoza.com'da yer alan haberde;

"Gümüşhane Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan Gümüşhane Devlet Hastanesi, Şiran hastane ve Sağlık il müdürlüğü yemek ihalesi bilindiği üzere KİK’e şikayet edilmişti.

Sağlık müdürlüğü tarafından Gümüşhane devlet hastanesinin yemek ihalesinin komisyon tarafından iptal edildiğin ve iptal kararını doğru bulmayan firmaların kamu ihale kurumuna itiraz ettiklerini kaleme almıştık. Mevcut devam eden ihale bitmek üzere olduğundan devlet hastanesi tarafından pazarlık ihalesi yapılmış fakat her ne sebeptense tekrar iptal edilmiş ve sonrasında yeniden üç aylık pazarlık ihalesi yapılmış bu sefer ihale komisyonu onaylamıştır.

Firmalar tarafından KİK’e götürülen Sağlık müdürlüğü, Gümüşhane Devlet hastanesi ve Şiran devlet hastanesi yemek ihalesi iptali KİK’ten dönmüş KİK, yemek ihalesinin iptal kararına yapılan itirazı baz alarak idarenin iptal kararının iptaline karar vermiş bilgisine ulaştık. İhalelerdeki kanunları koyucu olan kamu ihale komisyon kararını iptal ettiğine göre problem bizim sağlık müdürlüğümüzün komisyonunda demek ki! Bilincli ve tecrübeli bir satın alma heyeti oluşturulmadan demek ki doğru düzgün ihale yapılamayacaktır. Hal böyle olunca da şirket ve esnafın hak kaybına uğraması kaçınılmaz oluyor.

Uzatılan yemek ihalesini bile iki kere yapmak durumunda kalan Sağlık il müdürlüğü bize göre ihalelerinin şartnamelerini ya kanunlarını bilmediklerinden yanlış yapıyor, ya da bu soruna çok fazla eğilmiyor. Hemen hemen her ihalesinde bir sıkıntı yaşanan sağlık il müdürlüğü böyle giderse Türkiye’de ihaleleri en çok iptal edilen ve en çok sıkıntı yaşayan il müdürlüğü olacak." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:http://www.gumuskoza.com.tr/haber-saglik-il-mudurlugunde-yine-neler-oluyor-31407.html

Editör: TE Bilisim