İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık emekçileri, Ramazan Bayramı'nın öncesindeki iki günün bayramla birleştirilerek, idari izinli sayılan günler için 10 ve 11 Mayıs'ta tam gün, 12 Mayıs'ta yarım gün hastanelerde çalışarak geçirdi ve izin kullanamadı.

Açıklamada konuşan hastane çalışanı ve SES İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Ulaşoğlu, "Biliyorsunuz 10, 11, 12 Mayıs'ta sayın Cumhurbaşkanı hem Kovid kapsamında hem de tam kapanma olsun izni birleştirdi ve 10, 11, 12 mayıs tam kapanma oldu. O gün idari izin sayıldı. O süreçte tüm kamu emekçileri idari izindeydi. Genelgede de aynen şöyle söyler, idari izinli günler çalışma günüymüş gibi hesaplanır, personel hak kaybına uğramaz der.Aynen böyle oldu. Burada da idari amirlerimiz, idari personel, hiçbir hak kaybına uğramadı ama nöbet tutan en çok çalışan ekip bir hak kaybına uğradı" dedi.

Bir de üstüne para vererek idari izin kullanmış olduklarını dile getiren Ulaşoğlu tepkilerinin buna olduğunu söyledi. Ulaşoğlu, "O idari izinleri biz cumhurbaşkanının verdiği gibi kullanmak istiyoruz. O günleri de zorunlu mesaiden sayılacaksa herkese sayılmasını talep ediyoruz. Zorunlu mesaiyi bizler de 120 saat üzerinden sayılmasını istiyoruz. Yoksa üstüne para vererek izin kullanmış oluyoruz. Bunu anlatmak çok zor. Bu Kovid günlerinde iş barışımızı ve moralimizi bozuyor. Biz de tüm kamu gibi bunun bir hak olduğunu söylüyoruz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Editör: TE Bilisim